“Cada cop que plou, una de les parades té goteres”. És el testimoni de la Cristina Vilalta, una de les paradistes dels Encants del Mercat de Sant Antoni. Està tipa de veure com el gènere se li fa malbé cada cop que hi ha ruixats intensos com els d’aquest divendres. No és l’únic cas. Diversos comerciants denuncien que hi ha parades que no compleixen amb la infraestructura necessària per treballar en bones condicions.

Vilalta explica que ja ha tingut tres inundacions i assegura que acumulen “cinc anys aguantant” sense una solució definitiva. Segons la paradista, quan plou amb poca intensitat no tenen problemes, però quan hi ha ruixats més severs l’aigua es filtra a través del sostre i les parets. Precisament, amb la pluja que va caure aquest divendres, s’ha trobat peces de roba que tenia per vendre completament xopes.

Solució complicada

Carmen Salvador, presidenta dels Encants Sant Antoni, corrobora que amb les últimes pluges hi ha hagut unes set parades afectades. “Dimarts vinent els tècnics han de venir impermeabilitzar-les”, ha explicat a betevé. Segons Salvador, l’Institut de Mercats de Barcelona treballa per solucionar-ho, però “és difícil resoldre-ho perquè és un problema de construcció”.

“Passem fred, calor i patim goteres i filtracions”

Cristina Vilalta explica que ella i els seus companys van estar “nou anys fins a tenir el mercat nou”, unes instal·lacions remodelades que esperaven que milloressin les condicions. Assenyala que els van prometre que seria un espai geotèrmic i climatitzat. En canvi, la seva experiència a les tres parades que regenta és ben diferent. “Passem fred, calor i tenim goteres i filtracions”, remarca.