L’Ajuntament ha acceptat les peticions dels comerciants i veïns de la ronda de Sant Antoni, preocupats per una baixada de les vendes i per la sensació d’inseguretat arran de les obres de la ronda. Així, ara en els treballs s’ocupa el mínim de vorera possible, s’ha deixat de posar lones a les tanques per evitar crear zones amagades durant la nit i s’ha incrementat la il·luminació en determinats trams.

El portaveu de la Plataforma d’Afectats de la Llosa de Sant Antoni, Toni Olivella, celebra els canvis, ja que des que van començar les obres lamenta que han notat “una baixada de les vendes”. Tot i això, assegura que no han notat un augment dels robatoris.

Reclamen plafons informatius

L’Eix Comercial Sant Antoni Comerç es mostra satisfet amb els treballs, en paraules d’en Jordi Arias, president de l’entitat. D’una banda, perquè hagin començat: “La zona estava en una situació molt complicada i feia molts anys que les esperàvem”. Tot i això, Arias explica que “encara que no satisfacin al cent per cent ni veïns ni comerciants, esperem que l’espai amb la reforma millori”.

I perquè el comerç en surti el menys perjudicat possible durant els 16 mesos d’obres, esperen que l’Ajuntament accepti la petició de posar uns plafons informatius, a cada banda de les obres, amb els comerços que hi ha. Aquesta mesura, afegeix, “de ben segur que ens l’accepten, ja que el districte no ens ha dit que no sigui viable“.