(ACN/redacció) Una anàlisi del consum d’aigua dels clients d’hotel a Barcelona, elaborat pel Gremi d’Hotels conclou que, en els darrers set anys el client d’hotel de la ciutat ha reduït un 40 % el consum d’aigua diari. En concret, l’ús diari d’aigua en una habitació és, de mitjana, de 163,5 litres, tot i que es gasta més com més estrelles té l’establiment. Així, en els cinc estrelles o gran luxe cada habitació gasta diàriament 242 litres, baixant als 171 a les de quatre, als 143 a les de tres i als 110 litres a les dues o una estrelles.
Els hotelers remarquen que, si bé els establiments més luxosos tenen una major despesa d’aigua, també han reduït en un 50 % el seu consum respecte al 2016, mentre que els hotels d’una i dues estrelles, amb 110 litres al dia, tenen un consum mitjà “molt baix, proper al consum mitjà del ciutadà de Barcelona“, que és de 104 litres al dia, segons el Gremi.
Mesures per reduir el consum d’aigua
Aquesta reducció, segons el Gremi, és conseqüència de “l’aplicació i el foment de mesures d’estalvi i eficiència als establiments hotelers de la ciutat els darrers anys”. Entre les mesures introduïdes per reduir l’ús d’aigua, els hotelers destaquen les instal·lacions per al reaprofitament d’aigües grises, la introducció d’aixetes, dutxes i vàters estalviadors, aixetes amb infrarojos a cuines, banys i habitacions, o l’ús d’electrodomèstics més eficients.
Un altre factor condicionant d’aquesta millora, ha estat l’eliminació de l’obligació de disposar de banyeres a totes les habitacions. D’altra banda, remarquen que als jardins dels establiments s’ha optat cada cop més per reutilitzar l’aigua per a reg, instal·lar detectors de pluja o alternatives a la gespa natural. També hi ha més piscines amb sistemes de recirculació de l’aigua.