La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha convocat una cassolada davant la seu del PSC a Barcelona per demanar el suport del Partit Socialista a la llei de garantia del dret a l’habitatge digne i adequat. És el projecte de llei que impulsen un centenar d’organitzacions i entitats socials d’arreu de l’estat i que aquest dimarts, dia 14, s’ha de votar si s’accepta a tràmit al Congrés dels Diputats. Una cinquantena de persones han respost a la convocatòria i s’han concentrat per fer una cassolada al número 191 del carrer de Pallars, davant la seu del Partit Socialista a la ciutat de Barcelona. De fet, es faran accions similars a València o Madrid.

L’objectiu de les protestes és pressionar el partit que governa a l’Estat espanyol perquè voti favorablement a la tramitació de la llei. Segons els impulsors, ha de servir per garantir “realment” el dret a l’habitatge i eliminar les traves que impedeixen a molts ciutadans l’accés a un habitatge digne.

La nostra proposta de llei sí que garanteix el dret a l’habitatge. La llei que ha presentat el govern de l’Estat no garanteix el dret a l’habitatge. No atura els desnonaments, no amplia el parc públic i deixa les famílies indefenses
Lucía Delgado, portaveu de la PAH

Tenen el suport de diversos partits

La nova proposta de llei té el suport de la CUP, Esquerra Republicana, Junts per Catalunya, Podem, Bildu i Compromís, entre altres formacions polítiques. Caldran, però, els vots socialistes perquè pugui tenir recorregut al Congrés. En cas que així sigui, es discutirà paral·lelament a la llei d’habitatge, validada pel Consell de Ministres el 26 d’octubre i que els responsables de la iniciativa consideren insuficient.