Des del mes de març s’han obert 18 comerços a l’entorn del Turó Parc i encara n’hi ha altres en obres que obriran properament. Una reactivació del comerç que, segons l’associació de veïns i comerciants del Turó Parc, ve causada per la feina feta per augmentar-hi la seguretat i sobretot per l’arribada d’altres veïns al barri amb un poder adquisitiu alt. Amb l’ampliació de l’oferta comercial, els veïns no han de sortir del barri per comprar i, en conseqüència, afirmen, hi ha més moviment veïnal i també més seguretat.

Un relleu generacional a la zona

Als entorns del Turó Parc, la quantitat de veïns estrangers és més alta que en altres punts de la ciutat. Molts hi han arribat en els últims anys amb la seva família, atrets pel benestar de la zona. “Hi ha un canvi generacional important al barri”, explica Bartolomé Criado, president de l’Associació de Veïns i Comerciants del Turó Parc, “l’arribada de nous veïns, sobretot estrangers, ha ocasionat un canvi comercial també important. Alguns comerços s’han mantingut però n’hi ha molts d’altres que s’han adaptat a les noves necessitats”.

Establiments sobre infància, salut i estètica

Ara les preferències comercials de la zona tenen més a veure amb la infància, la veterinària, la salut i l’estètica, uns productes o serveis que requereixen un contacte més directe i en què la venda a internet no és la millor opció. La farmàcia de l’Itziar Galero, un negoci familiar que va iniciar la seva mare fa 30 anys, és un exemple d’aquesta adaptació dels comerços. S’han canviat de local per ampliar l’espai i poder oferir més productes als clients. A més, ara tenen una nova secció d’ortopèdia. “Hi ha molt bon ambient, hi ha la gent de tota la vida i també hi ha noves generacions i molts són estrangers, que et permet parlar diverses llengües i ampliar horitzons”, explica Galero.

La nova secció de la farmàcia ampliada d’Itziar Galero ofereix productes d’ortopèdia

Negocis nous amb bona acollida

La veterinària Cèlia Masagué també ha ampliat el negoci i s’ha traslladat al carrer de Bori i Fontestà. Explica que des que han obert ara fa dos mesos, guanya uns quatre clients més al dia: “L’acollida ha sigut molt bona, tenim molta clientela nova. És un barri on la gent cuida molt els seus animals i els agrada fer-ho. I precisament aquest carrer m’agrada molt perquè és un carrer molt ample i amb visibilitat“.

El bon moment comercial també ha beneficiat restaurants com el Rabbit’s, que ha obert fa poc. Asseguren que l’acollida ha sigut increïble i que les seves croquetes i l’estil vintage de l’establiment ja han conquerit molts veïns del barri.