(ACN) La Comissió de Govern ha donat llum verda a la subvenció municipal que s’abonarà entre aquest any i el 2027. L’Ajuntament impulsa el Bloc4BCN junt amb el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i de l’Associació Bloc 4, per contribuir a la posada en marxa de l’espai de referència del cooperativisme i l’economia social i solidària a Can Batlló.

L’Ajuntament de Barcelona referma l’aposta per impulsar el Bloc4BCN de Can Batlló com el gran pol d’Europa del cooperativisme i per continuar treballant en aquest objectiu junt amb l’Associació Bloc4, que és qui s’ocupa de la gestió de l’espai. La Comissió de Govern ha aprovat el conveni entre l’Ajuntament i l’Associació Bloc 4, pel qual s’atorga una subvenció de 2,5 milions d’euros per al desenvolupament del projecte.

En concret, la subvenció s’enfoca a desenvolupar el programa d’activitats previst a l’espai entre el 2024 i el 2027, que està en funcionament des de principis d’aquest any. Es preveu poder consolidar la cartera de serveis i augmentar de forma progressiva el percentatge de cofinançament a través de la generació de recursos propis.

Els 2,5 milions que aportarà l’Ajuntament al desenvolupament del projecte en aquests quatre anys representen el 54 % del cost total (4,6 milions d’euros). El Departament d’Empresa i Treball en finançarà el 28 % (prop d’1,3 milions d’euros) i la generació de recursos propis permetrà arribar al 100 % dels costos.

Espai per a més de 60 projectes

La rehabilitació ha permès aconseguir 4.500 m², per tant, l’espai té capacitat per encabir més de 60 projectes del cooperativisme i l’economia social i solidària vinculats amb tecnologia i digital, atenció i cura de les persones, energia, habitatge, mobilitat, cultura, turisme i tèxtil sostenibles, comerç de proximitat i alimentació sostenible i agroecologia. El seu objectiu és contribuir al desenvolupament i la transformació socioeconòmica de Barcelona i de tot el territori català a través de la sensibilització i la promoció del cooperativisme, la incubació i acceleració de cooperatives, la intercooperació, la connexió local i internacional i l’aliança amb altres agents culturals, educatius i empresarials.

L’economia social i solidària ha guanyat múscul a Barcelona, on ha registrat un creixement del 10 % en cinc anys. Segons les últimes dades disponibles, s’ha passat de 4.280 organitzacions a finals del 2018 a 4.713 el tercer trimestre del 2023. 

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a