imatge d'arxiu oficina BBVA

(ACN) El BBVA ha confirmat que manté converses amb el Banc Sabadell per negociar una fusió entre les dues entitats. En un comunicat remès aquest dilluns a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l’entitat ha reconegut que els dos grups han iniciat un procés de revisió d’actius i han designat assessors externs per avaluar l’operació. En el mateix comunicat, el BBVA subratlla que “no s’ha pres cap decisió en relació amb una potencial operació de fusió” i afegeix que “no hi ha cap certesa que s’arribi a adoptar”.

Minuts més tard, el Sabadell també ha reconegut les converses a través d’un altre fet rellevant publicat a la CNMV. En l’escrit, l’entitat apunta que les negociacions compten amb l’autorització del consell d’administració del banc i, en línia amb el que assenyala el BBVA, “no s’ha pres cap decisió ni hi ha la certesa que s’adopti”.

Una fusió per competir amb CaixaBank i Bankia

Tot i que encara no hi ha una proposta en ferm, el BBVA es troba en una bona posició de liquiditat per presentar una oferta. En cas que s’acabés completant la fusió, l’entitat resultant passaria a ser la segona més gran a l’Estat en volum d’actius. Tindria un volum d’actius que s’acostaria als 600.000 milions d’euros, una xifra molt propera a la de CaixaBank i Bankia.

Ambdues entitats en sumarien més de 10.000 oficines, repartides a diversos països, mentre que la xifra de treballadors superaria els 150.000. No obstant això, caldria definir com es quedaria reestructurada la plantilla. En el cas del Sabadell, l’entitat ha posat en marxa un pla de reestructuració a l’Estat amb el qual vol retallar al voltant de 1.800 llocs de treball, un 40% dels quals a Catalunya.

CCOO exigeix “totes les garanties” per a la plantilla

El sindicat CCOO ha exigit a les direccions del BBVA i el Banc Sabadell que una eventual fusió “es faci amb totes les garanties per a la plantilla”. En un comunicat, el que és el primer sindicat a les dues entitats ha dit que cal un “acord laboral que protegeixi les condicions laborals i l’ocupació de les dues plantilles”. En aquest sentit, CCOO demana “garanties d’ocupació”, “sortides voluntàries si es plantegen excedents”, una “preservació i millora de les condicions laborals i salarials” i un projecte d’empresa “amb viabilitat futura”. Segons CCOO, l’objectiu del sindicat serà “garantir un futur laboral que aporti tranquil·litat i dignitat” als empleats.