inversio estrangera barcelona 2023

(ACN) Barcelona és la número u en estratègia de promoció i captació d’inversió a Europa, segons la revista ‘fDi Magazine’, del grup Financial Times. El rànquing situa la capital catalana per davant de Milà, Berlín o Munic, d’entre 75 ciutats participants, i en destaca com a actius el pla Green Deal, el servei per atreure talent internacional Barcelona International Welcome Desk, la instal·lació d’empreses multinacionals a la ciutat i l’estratègia municipal de reactivació econòmica durant la pandèmia.

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Jaume Collboni, ha celebrat aquest primer lloc i el veu com “un reconeixement a la feina en aquesta fase de la reactivació econòmica de la ciutat”.

Catalunya, el territori amb la millor estratègia per captar inversions estrangeres

En paral·lel i segons aquesta mateixa publicació, Catalunya i Barcelona són el territori i la ciutat d’Europa amb la millor estratègia per captar inversions estrangeres. La publicació valora l’estratègia de l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) i el seu balanç de l’any 2020 en aquest camp. Tot i la pandèmia, ACCIÓ va captar 77 projectes d’inversió estrangera que van suposar una inversió de 480 milions d’euros i la creació de 2.300 llocs de treball.

El Departament d’Empresa i Treball ha celebrat la notícia i ha remarcat que es tracta d’un dels rànquings “més prestigiosos a escala internacional que utilitzen les multinacionals per estudiar projectes futurs d’inversió empresarial“. La publicació també menciona la presència a Catalunya d’institucions d’educació superior que actuen “com a imants d’inversió d’alt valor afegit” i el fet que “gegants tecnològics internacionals, pimes i start-ups altament especialitzades estan atraient el millor talent d’arreu del món a la regió”.