Recepció d'un hotel

Barcelona Global ha proposat aquest dimecres recuperar el diàleg publicoprivat per potenciar el turisme de qualitat. El lobby empresarial ha presentat un document amb 10 propostes, basades “en la cultura, un esforç per desestacionalitzar l’oferta turística, la recuperació del centre i cercar noves excuses per venir a Barcelona, com l’educació superior o el sector de la medicina i el benestar”.

Aurora Catà, presidenta de Barcelona Global, ha demanat “una administració facilitadora de l’activitat econòmica de qualitat, amb reformes al Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT) i millors ajudes al sector per sortir reforçats de la pandèmia”. Un dels canvis que proposa Catà és “la possibilitat de construir hotels emblemàtics en edificis protegits del centre de la ciutat“.

El document presentat per Barcelona Global assenyala que “la ciutat necessita un turisme sostenible basat en un visitant conscient i interessat en la destinació de Barcelona, que cerca viure experiències enriquidores en el camp de l’art, la música, el teatre, la lírica, la gastronomia, l’esport, la natura, l’arquitectura, els itineraris literaris, el benestar o la compra”.

Barcelona Global agrupa 214 empreses, centres de recerca, emprenedors, escoles de negocis, universitats i institucions culturals. També en formen part 850 professionals.

Perceben l’Administració com a hostil al sector

L’informe de Barcelona Global s’ha elaborat amb la implicació de 30 actors principals del turisme a Barcelona. El document ha comptat amb més de 40 hores d’entrevistes a 25 empresaris i directius. A partir d’aquesta anàlisi, destaquen que el sector “es declara molt tensionat en les seves finances i l’estructura del seu deute”. Afegeixen que “l’Administració és percebuda per molts dels entrevistats com a hostil al sector”.

Els empresaris entrevistats també assenyalen com a principals problemes la seguretat, la neteja i la pèrdua de qualitat de l’espai públic.

Lamenten “deixar escapar” l’ampliació de l’aeroport

Barcelona Global proposa al seu document convertir la ciutat en un “hub” intercontinental. Per això demana prioritzar els creuers amb inici i final a Barcelona.

L’associació empresarial lamenta que s’hagi “deixat escapar l’oportunitat oferta per Aena d’ampliar l’aeroport“. Consideren que “no té sentit per a la competitivitat de Barcelona i la seva economia del talent”.