(ACN) El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha explicat que aposta per “aparcar” l’ampliació de l’aeroport del Prat perquè “no existeix una posició madura per part de la Generalitat”. La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ja va anunciar la decisió de paralitzar la inversió de 1.700 milions d’euros per la posició del govern, però l’executiu espanyol havia obert la porta els últims dies a seguir-la negociant.

“No hi ha novetats en aquesta qüestió”, ha explicat Sánchez en roda de premsa aquest dimecres a la tarda després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb qui ha tractat l’afer encara que “no de manera gaire extensa”. Sánchez ha insistit que “no existeix el consens institucional tan necessari” i “imprescindible” per abordar la inversió que el Govern espanyol veu “estratègica”.

L’Ajuntament de Barcelona aposta per l’ampliació sense afectar la Ricarda

La posició del president del Govern s’ha conegut el mateix dia en què l’Ajuntament de Barcelona ha demanat que es doni llum verda a l’ampliació sense afectar la llacuna de la Ricarda. Ha estat a la Comissió d’Economia, a proposta de Junts. Tots els grups de l’oposició hi han donat suport, mentre que el PSC s’ha abstingut. Barcelona en Comú s’ha quedat sola en el rebuig a la proposta.