neteja grafits
Foto: Blanca Blay (ACN)

(ACN/Redacció) L’Ajuntament de Barcelona destinarà mig milió d’euros a cobrir part dels costos de la neteja de pintades a les persianes dels comerços de la ciutat. La convocatòria preveu ajudes de fins a 400 euros per persiana, això sí, només es permetrà la neteja de tres persianes com a màxim per cada local. L’ordre perquè els comerciants rebin aquesta subvenció serà cronològica i fins que s’acabin els 500.000 euros previstos.

D’altra banda, el consistori també ha obert una convocatòria de subvencions per al comerç i restauració per finançar projectes de transformació digital, i que també disposa d’un pressupost de mig milió d’euros. Pel que fa a aquesta convocatòria, l’objectiu és donar suport a les iniciatives per millorar el “nivell de maduresa digital” dels establiments. Les sol·licituds, en aquest cas, es podran presentar de forma telemàtica, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona, fins al 21 de maig.


Qui podrà optar a les ajudes?

Aquestes subvencions podran cobrir fins al 50 % del cost dels projectes que s’hi presentin sense sobrepassar en cap cas els 3.500 euros. Segons ha detallat el consistori, podran optar a aquestes ajudes els establiments comercials individuals de venda al detall, les parades dels mercats municipals i els establiments comercials individuals que prestin algun d’aquests serveis: tallers i serveis de reparacions mecànics; serveis fotogràfics i audiovisuals; copisteries i arts gràfiques; serveis de reparacions; agències de viatges detallistes; tintoreries i bugaderies; perruqueries, salons d’estètica i bellesa; serveis de menjar preparat i càtering; bars i restaurants, i clíniques veterinàries amb botiga física.

En aquest cas, les accions subvencionables són, entre d’altres, l’elaboració de plans de negoci, màrqueting i comunicació digital; la creació de continguts digitals i gestió i publicació a internet; publicitat a les xarxes socials, l’elaboració de butlletins de notícies i posicionament als cercadors.