El Palau Municipal d’Esports tornarà a recuperar l’ús esportiu pel qual va ser creat el 1955 amb motiu dels Jocs Mediterranis de Barcelona. L’Ajuntament vol convertir l’edifici en la seu d’un “hub” d’innovació i tecnologia de l’esport, el sector de l’Sportstech, que s’ubicarà a Montjuïc. L’objectiu municipal és ambiciós, convertir aquest espai infrautilitzat des de fa anys en un referent internacional dels esports electrònics, és a dir, dels videojocs.

El Palau d’Esports es troba tancat des de fa temps i l’espai està molt deteriorat. De fet, a l’exterior hi viu un grup nombrós de persones sense sostre. A meitat dels anys 90, el Palau va deixar d’estar vinculat a l’esport per acollir concerts i esdeveniments musicals. L’any 2000 es va remodelar com a recinte musical i va adoptar el nom de Barcelona Teatre Musical.

L’Estadi Olímpic, incubadora de projectes SportsTech

Abans, però, del projecte del Palau, el consistori n’impulsarà un altre: convertir l’Estadi Olímpic Lluís Companys en una incubadora d’empreses emergents. Tindrà 1.167 metres quadrats i disposa d’un pressupost inicial de tres milions d’euros. Actualment, a Barcelona hi ha prop de 300 “start-ups“, el que la converteix en una de les ciutats europees amb més empreses d’aquestes característiques.

De fet, el consistori vol que tota l’Anella Olímpica es converteixi en un “hub” dedicat a la innovació i la tecnologia de l’esport. Es vol aprofitar el potencial que ja existeix a la ciutat. Barcelona és la quarta ciutat del món més fortament associada a l’esport, només superada per Nova York, Londres i Los Angeles.

Presentació del “hub” del sector Sportstech

El projecte per crear aquest “hub” té un pressupost total de 23 milions d’euros. L’Ajuntament reconeix que han de buscar finançament privat. De moment, durant aquest mandat s’acabarà de dissenyar tot el projecte i es començarà a desenvolupar la incubadora de l’Estadi Olímpic.