Una maqueta tàctil, imatges en relleu o textos en braille i grans caràcters són alguns dels elements de suport que es posen a l’abast dels visitants durant la ruta accessible al Monestir de Pedralbes i als seus entorns. En alguns casos, aquestes tècniques serveixen perquè les persones amb diversitat funcional es facin una idea de com són els monuments.

Després d’elaborar diversos estudis, la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi, vinculada a la Universitat Ramon Llull, ha detectat la necessitat de dissenyar aquestes rutes. Per impulsar-les compten amb el districte de les Corts. “Pretenem garantir que tothom tingui dret a accedir a la cultura”, explica Yolanda Anguita, tècnica de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

El projecte va començar fa tres anys amb itineraris pel nucli antic de les Corts i, des de l’octubre, s’ha implementat també a Pedralbes. Mònica Cerdán, catedràtica de la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi assegura que tothom pot  gaudir d’aquesta experiència sensorial, “independentment de la seva condició, és a dir, persones amb discapacitat visual, persones amb discapacitat intel·lectual i persones sense discapacitat“.

Les visites a Pedralbes s’organitzen regularment, depenent de la demanda. La propera està prevista per al gener. Per sol·licitar participar-hi cal inscriure’s a: inscripcions.rutesaccessibles@htsi.url.edu.