L’exposició “Pessebres del món” és fruit de la col·lecció de la sarrianenca Encarnación Abascal, que fa trenta anys que adquireix aquestes petites obres d’art en els seus viatges. Els pessebres mostren com representen el naixement de Jesús diverses cultures del món.

Amb materials  tan diversos com la panotxa, l’engruna de pa, l’eucaliptus o la fusta d’olivera, diferents cultures d’arreu del món mostren la seva percepció del naixement de Jesús. Tots tenen un denominador comú, estan confeccionats artesanalment. Això és, precisament, el que més agrada a la seva col·leccionista, la sarrianenca Encarnación Abascal: “Pràcticament no tenen materials, són ètnies molt hàbils artesanalment i ho aprofiten tot”.

Tots els pessebres tenen elements que ens descriuen la seva cultura d’origen: el peruà té una llama en lloc d’una mula, el que prové de l’Índia en comptes del Portal de Betlem llueix el Taj Mahal, el rus està protagonitzat per matrioshkes i el de Botswana té animals africans en comptes d’un bou i una mula.

L’exposició “Pessebres del món” està exposada al Centre Cívic Can Castelló i es podrà veure fins al 31 de desembre.