El Museu d’Arqueologia de Catalunya s’hi pot veure des del mes de juny la mostra fotogràfica “Els bronzes de Riace. La mirada artística de Luigi Spina”. És una exposició amb imatges de gran format del reconegut fotògraf italià, que indaga els detalls de l’anatomia de les dues estàtues, del segle V aC, i que estan considerades com una de les troballes més importants de la història de l’arqueologia.

Des de fa unes setmanes, el museu proposa una activitat per visitar la mostra de forma diferent: sense roba i amb l’opció de dur calçat. La visita guiada va a càrrec d’Irene Vicente Salas, historiadora de l’art, dramaturga i actriu de teatre. La primera activitat va estar organitzada conjuntament amb el club català de naturisme. Ara, la següent data prevista és el 28 d’octubre. Segons explica el museu a la seva pàgina web, l’activitat “comporta nuesa integral i a porta tancada. Un cop a les instal·lacions s’acompanyarà els visitants a una zona habilitada per deixar-hi les seves pertinences i començar l’activitat”.

Els bronzes de Riace, entre les obres escultòriques més importants de l’art grec

Les escultures de Riace van ser trobades al fons del mar l’any 1972, a la província italiana de Reggio Calàbria. El vaixell que les transportava va naufragar a l’antiguitat i segles després es van localitzar de forma casual. Estan considerades dues de les obres escultòriques més importants de l’art grec i actualment estan exposades al Museu Arqueològic Nacional de la regió de Calàbria (MArRC).