(ACN/Redacció) Uns 400 escolars de la demarcació de Barcelona han estat els primers balladors aquest divendres de la nova versió sardana de la cançó ‘Coti x coti’, de The Tyets. Després de l’èxit popular i viral del tema dels mataronins, la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona ha estat l’encarregada d’estrenar la versió arranjada per Xavier Ventosa. Amb una estructura musical de sardana i només amb cobla, la peça s’ha adequat per ser “més ballable”.

En el marc de la cloenda del programa ‘El país a l’escola’, els infants d’entre 8 i 10 anys, han omplert la plaça de la Catedral de Barcelona. Després de mesos de pràctica a les escoles, els joves han mostrat les seves habilitats amb la dansa tradicional catalana mentre gaudien de The Tyets.

L’encarregat de convertir el ‘Coti x Coti’ en un tema íntegrament de cobla Xavier Ventosa ha explicat que “quan vaig escoltar la cançó vaig pensar que s’hauria d’acabar transformant en una sardana”. Ventosa ha assegurat que es va posar a fer la partitura “sense pensar-hi” perquè els sardanistes la poguessin ballar a plaça. Va ser un cop acabada que la Confederació de Sardanistes va contactar amb The Tyets per arribar a un acord.

Tot i que cal “aprofitar la tirada”, Ventosa troba “surrealista” que en una discoteca es pugui ballar “explícitament” la sardana. El compositor s’hi ha mostrat optimista i ha afirmat que d’aquestes ballades potser en surt algun sardanista de cobla.

Música a l’escola

La mestra de música de l’Escola Tabor de Barcelona, Montserrat Rovira, ha indicat que la sardana i el ball de bastons formen part del temari que s’estudia al centre a quart de primària. Rovira ha assenyalat que per ensenyar el ball als alumnes, un monitor de la Confederació Sardanista va a l’escola i ensenya els passos als nens. 

La cançó ‘Coti x Coti’ ha “encantat” als alumnes: “Ha sigut fantàstic, quan ha sortit el ‘Coti x Coti’ nosaltres l’hem practicat a l’escola”, ha dit Rovira, que ha afegit que “ha suposat que els nens tinguin ganes de ballar sardanes”.

La febre de la sardana

Després de l’estrena de la nova versió del ‘Coti x Coti’, el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Xavier Tresserras, ha pronosticat que aquesta nova peça portarà més joves als aplecs d’aquest estiu a ballar sardanes. “Es tocarà en molts més llocs dels que pensem perquè serà la sardana de l’estiu. El jovent ho veurà i s’acostarà als aplecs i a les ballades”, ha afegit. Tresserras ha aplaudit que hi hagi més joves interessats a aprendre a ballar sardanes.