La comissió de festes de la placeta de Sant Miquel ha quedat reduïda enguany a sis persones, que, tot i que treballen des de Setmana Santa per preparar els guarniments per a la Festa Major de Gràcia, no donen l’abast. Veuen l’agost a tocar i, malgrat que estan reciclant material de l’any passat, no avancen prou per tenir-ho tot a punt.

És per això que han decidit fer una crida a les xarxes socials per demanar “mans” que els ajudin. Es troben per treballar a la placeta, al davant de l’Institut Vila de Gràcia, els dimecres i divendres a partir de les 17.30 h i els caps de setmana. Qualsevol persona que hi estigui interessada només cal que es passi per la plaça i serà rebuda amb els braços oberts. Els integrants de la comissió calculen que amb sis persones més ja veuen més factible enllestir el decorat.

Perilla la continuïtat de la placeta a les festes

De moment, aquest any han renunciat a instal·lar la barra de bar, que és una de les seves principals fonts d’ingressos, perquè no la poden atendre amb tan poca gent a la comissió, i asseguren que si no aconsegueixen més voluntaris l’any vinent, després de més de 30 anys, la placeta de Sant Miquel no es guarnirà per les festes de Gràcia.

Els veïns atribueixen a la manca de relleu generacional la davallada de voluntaris. De fet, aquest any la comissió ha quedat reduïda a la meitat. L’any passat, els 12 voluntaris van acabar tan esgotats després de les festes que sis d’ells van deixar la comissió, sense que cap altre veí s’hi hagi apuntat.