Va passar aquí betevé

El format d’història de betevéVa passar aquí‘ ha estat seleccionat com a finalista dels Premis de Comunicació Local 2022 en la categoria de continguts audiovisuals per “redescobrir indrets de Barcelona desconeguts per la majoria dels seus ciutadans d’una manera amena i atractiva”. ‘Va passar aquí’ competeix en aquesta categoria amb ‘1881 La gesta del ferrocarril‘, de Canal Blau, i ‘L’última cinta des de Bòsnia‘, de VOTV.

Els Premis de Comunicació Local són un reconeixement a la creativitat, el talent i la trajectòria dels mitjans de proximitat. Els guanyadors de les set categories es donaran a conèixer a la cloenda del MAC el proper dimecres 1 de juny en una gala que començarà a les 19.30 h en directe a XALA! A l’edició d’enguany s’hi han presentat 111 candidatures.

El guardó a la categoria de millor professional es concedirà a Lluïsa Bartomeu (Canal Terres de l’Ebre), per la seva dedicació i constància en la tasca de la informació de proximitat a les Terres de l’Ebre. Enguany el jurat, de manera unànime, també ha volgut atorgar un premi especial al periodista Jordi Évole en reconeixement de la seva trajectòria en el món de la comunicació en mitjans locals com Ràdio Cornellà o Viladecans TV.

A la categoria de millor televisió, el jurat ha seleccionat Vallès Oriental Televisió (VOTV) per l’esforç realitzat en els últims temps per complir amb l’objectiu de servei públic i seguir esdeveniments de tota mena sense baixar el nivell de qualitat del conjunt de programes de la seva graella; Lleida TV per esdevenir un referent en la comunicació de proximitat a les Terres de Ponent, i Pirineus TV per la cobertura i presència a les cinc comarques dels Pirineus.

Els finalistes a millor ràdio han estat: El Prat Ràdio per la tasca duta a terme en els darrers anys en la producció de continguts diversos tractats de manera variada i assolint un gran nivell; Ràdio Cambrils pel progrés constant dut a terme des de la seva recuperació per tornar a situar l’emissora com a referent de l’actualitat en aquesta població del Baix Camp, i Ràdio Premià de Mar pel procés de transformació de l’emissora que a partir de la seva capacitat de producció de continguts s’ha anat convertint en un mitjà multimèdia.

A l’apartat de digitals els tres finalistes que opten a guanyar són: ‘La veïnal‘ per la qualitat de producció i per fer una aposta clara per fomentar la participació dels veïns l’elaboració dels continguts; ‘Què de Què‘ per l’aportació a la informació de servei proximitat d’una agenda d’activitats construïda a partir de la col·laboració d’un gran nombre d’entitats que representen el teixit associatiu de Barcelona, i Ràdio Tàrrega, per l’esforç realitzat per l’emissora per dur a terme el projecte d’un web fàcil, accessible i molt complet.

Com a millor contingut d’àudio es premia programes o pòdcasts de qualsevol gènere i format. Els finalistes són: ‘4 vides‘ (Ràdio Igualada), un programa que ha aconseguit crear a partir del so un format atractiu i multimèdia i que constitueix un exemple d’aprofitament de tots els recursos expressius per donar veu a personatges propers; ‘8 contes de Nadal, de Pere Calders‘ (Ràdio Capital de l’Empordà), una magnífica adaptació feta dels contes escrits per Pere Calders en un format radiofònic molt atractiu, i ‘Circ Petit‘ (Ràdio Sant Quirze), una original forma de radioteatre per a infants en un format adequat i de fàcil escolta.

Com a millor contingut multimèdia els finalistes són: ‘Diari d’un comboi de rescat‘ (Ràdio Capital de l’Empordà), per esdevenir un programa en què, aprofitant tots els recursos de les xarxes socials s’informa d’un fet tan sensible com la guerra d’Ucraïna; ‘Site especial coronavirus‘ (Cugat Mèdia), per l’encert i l’oportunitat, amb totes les dificultats, de posar en marxa aquest lloc destinat a informar des del primer dia de la pandèmia, i ‘Heroïnes anònimes‘ (Tarragona Ràdio), un projecte que dona veu a les experiències, testimonis i opinions de les dones normals i corrents, la tasca de les quals, tot i ser important, a vegades és força desconeguda.

El jurat, presidit per Juan Cal, exdirector executiu del Grup Segre, i amb Josep Maria Martí, director de l’Observatori de la Ràdio, com a secretari, està format per Montse Abad, productora independent de televisió; Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Noemí Cuní, periodista i vicepresidenta del Clúster Audiovisual de Catalunya; Pep Vilar, director d’Informatius de TVE, i Alba Tosquella, directora de Comunicació i Màrqueting de la Fundació Catalunya-La Pedrera.

Comparteix a: