Justin Donlon, Sílvia Vidal i Ian Currie són els tres creadors del documental ‘Las calles hablan’
. Tots tres es defineixen com a joves inquiets a qui els agrada l’art i per això han fet aquesta pel·lícula amb pressupost zero i que es pot veure a través d’Internet.
Sílvia Vidal explica a BTV que la idea del documental va néixer després que una jove nord-americana enlluernada pels murals de grafits que veia a Barcelona els va decidir fotografiar al llarg d’un any. Amb tot aquest material va creure que havia de fer una exposició i va demanar l’ajuda dels tres joves. Per animar la mostra van decidir fer un vídeo d’uns tres minuts de durada que ha acabat en un documental de prop d’una hora. “Teníem molta informació i vam decidir aprofundir sobre l’art de carrer i vam fer la pel·lícula”, explica Vidal. El documental explica la història de l’art de carrer a Barcelona a través d’imatges i entrevistes amb els principals pintors que hi ha a Barcelona. Kram, El Xumet Negre, Ogoch, Dase, Miss Van i altres artistes. Durant la pel·lícula es poden escoltar les veus de més d’una vintena d’artistes, la majoria artistes instal·lats a Barcelona i d’altres són estrangers que vénen a pintar a la ciutat.
Els pintors de grafits volen més espai al carrer
La majoria dels artistes que apareixen a la pel·lícula reclamen més espais al carrer, zones habilitades on se’ls permeti pintar sense restriccions. Hi posen els exemples d’alguns països on diuen que l’art al carrer està ben considerat i no perseguit, com ara el Brasil i Nova Zelanda. Vidal assegura que darrere d’aquesta pel·lícula hi ha una intenció molt clara, “volem que la gent s’adoni que l’art de carrer és important per a una ciutat, perquè a molta gent li agrada veure els murals”.