Enguany se celebra la 26a Setmana de la Ciència, impulsada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Hi participen moltes entitats i universitat amb un munt d’activitats arreu de Catalunya des del proper divendres.

Activitats per a totes les edats

Un dels objectius de l’esdeveniment és apropar la ciència a tothom. Per aquest motiu, s’han programat una munió d’activitats adreçades a conèixer més de prop les diferents vessants de la ciència. Conferències, monòlegs, exposicions, sessions magistrals, visualització de vídeos, excursions, experiments, etc.

Química, física, astronomia, geologia, ciències ambientals, robòtica, mecànica…, mil i una propostes per compartir i gaudir en família.

La meteorologia no hi faltarà

A la ciutat de Barcelona i a la regió metropolitana entre els 12 i el 21 de novembre tindran lloc algunes activitats del món meteorològic.

Per exemple, cal destacar la que es durà a terme per part de l’ACOM (Associació Catalana d’Observadors Meteorològics) a l’Observatori Fabra el proper dissabte, 13 de novembre:

Encara hi queden places disponibles, i és una activitat molt recomanada per als que us vulgueu iniciar en el món de l’observació i els fenomens meteorològics. Més informació, aquí.

Per una altra banda, els apassionats de la meteorologia Carles Nerín i Àlex Van der Laan duran a terme un taller de meteorologia familiar a Viladecans. Activitats per a famílies amb el toc de passió i entreteniment dels dos ponents.

Per a més informació, podeu consultar el següent enllaç.

Cal destacar també la xerrada sobre els 100 anys d’història del Servei Meteorològic de Catalunya. A Viladecans, el proper cap de setmana, podrem conèixer com aquest referent ha anat evolucionant al llarg d’un segle de vida. Per molts anys més!