Enguany la cavalcada dels Tres Tombs ha tornat als carrers de Barcelona formant part del programa de la Festa Major de Sant Antoni 2022. Després d’un any d’aturada per la pandèmia, els carruatges han reprès la tradició popular més antiga de la ciutat que data de 1826. Alguns documents, però, la situen al 1825 i per això d’aquí tres anys es convertirà en una festa bicentenària. Els organitzadors celebren la bona acollida de la festa, donada la situació sanitària provocada per l’alt nivell de contagis de la variant Òmicron en aquesta sisena onada. Tot i això, també han notat una davallada de participació pel que fa al nombre de carruatges.

Un carruatge dedicat als sanitaris, la novetat d’enguany

Els sanitaris han estat protagonistes dels Tres Tombs de Sant Antoni amb un carruatge dedicat a ells per la seva tasca des que va començar la pandèmia. El carruatge ha estat el número 19 en al·lusió al nom del virus, Covid-19. A més d’aquest, han desfilat el carruatge de les autoritats, el de les entitats de la festa, i també els d’altres festes com la de Sant Medir que cada any participen del seguici. Completen la llista de carruatges destacats els agrícoles que representen a la Catalunya rural.

El recorregut d’enguany ha estat més llarg amb menys voltes

Els Tres tombs de Sant Antoni acostumen a donar les tres voltes pels carrers més emblemàtics del barri, i els entorns del Mercat. Enguany, però, s’ha fet només una volta per un circuit més ampli a l’habitual. Els carruatges han arribat al centre de la ciutat, passant per la plaça de Catalunya i les Rambles. D’aquesta manera el públic s’ha pogut espaiar més i s’han respectat de forma més acurada la distància social i les normes sanitàries. A dos quarts d’11 el seguici ha sortit de Tamarit amb Paral·lel i ha enfilat cap a l’escola Pia de Sant Antoni ( al carrer Urgell cantonada amb Manso). 50 carruatges i 85 cavalls, ases i someres han participat de la cavalcada.

El pregó de Vicenç Gasca precedeix la tradicional benedicció dels animals

Un cop a lloc, ha tingut lloc el pregó a càrrec de Vicenç Gasca, veí del barri i amb una gran vinculació a la festa des de fa molts anys. Gasca ha explicat que per ell és un honor ser el pregoner d’enguany i pertànyer al col·lectiu de participants de la tradició dels Tres Tombs de Sant Antoni. Just després ha arribat el moment de beneir els animals. Moltes persones assistents han portat els animals amb els quals conviuen per beneir-los. Entre el públic present durant tot el recorregut s’hi han pogut veure molts infants.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a