Aquest cap de setmana engega un nou cicle de dansa i música al Mercat de les Flors. Són tres propostes, tres parelles artístiques amb un denominador comú: una persona transmet amb un instrument i l’altra ho fa amb el cos. Les dues disciplines són ingredients indispensables per obtenir el resultat final. De fet, no seria el que és si no fos perquè en les creacions existeixen les dues disciplines amalgamades al cent per cent. La improvisació juga un paper clau en cada moment. No hi ha dos espectacles iguals. La representació és viva de principi a fi, i fa connectar amb el moment present. L’ara i aquí en forma de manifestació artística. Què passa ara mateix i com s’està vivint.

El públic condiciona l’espectacle i en forma part

Veure aquest tipus d’obra des de la butaca no és un acte passiu. Els artistes es serveixen de l’ambient i les condicions del moment per crear. Per tant, com estiguin els espectadors i quina atmosfera es palpi condicionarà la reacció dels actors a l’escenari. El so, els elements que puguin utilitzar i la connexió entre els artistes acaben de dirigir l’energia i l’impuls de la improvisació de cada persona que hi ha a escena.

Les tres propostes que es podran veure aquests dies al Mercat de les Flors

  • Líquen’: És un espectacle de la ballarina Sònia Sánchez i el pianista Agustí Fernández. Els líquens són éssers vius fotosintètics formats per l’associació d’un fong i una alga. Quan s’ajunten formen una entitat més forta per sobreviure, i més interessant. I això és el que representen tots dos artistes a l’escenari. Viuen el moment i el plasmen a través de l’art.

  • Rítmia’: Emma i Maurici Villavecchia exploren la poètica del ritme, amb polirritmes multisensorials en què el ritme sonor i el visual es complementen, amplifiquen o matisen entre ells. El solfeig rítmic carnàtic Solkattu i el llenguatge musical Nuzic, un nou sistema ideat pel Maurici, els acompanyen al llarg del procés de creació.

  • Miratge’: És una conjugació de so i moviment. A l’escenari flueixen en un mateix nivell de sensibilitat i jerarquia, guiat pel ballarí i coreògraf Manuel Salas i la música i percussionista Núria Andorrà. Una improvisació que es gesta a l’escenari.