Prop de 30 joves de Sarrià – Sant Gervasi, encapçalats per l’Assemblea de Joves de Cassoles, han retirat aquest dissabte al matí 24 plaques franquistes que encara es conservaven en algunes façanes del barri. Ja fa temps que demanen que l’Ajuntament treballi per eliminar-les, ja que asseguren que l’any 2008 n’hi havia 562 al barri.

No és la primera vegada que els membres de l’Assemblea de Joves de Cassoles s’organitzen per treure plaques franquistes de les façanes d’edificis del barri, ja que van iniciar la campanya l’abril de l’any passat. Segons un estudi de l’Institut del Paisatge Urbà, l’any 2008 hi havia 562 plaques amb el símbol falangista del jou i les fletxes al districte.

Tot i que l’Ajuntament ja ha impulsat la retirada gratuïta de les plaques informant-ne per carta els veïns i arribant a un acord, els joves creuen que és un procés massa lent i que “és un deure de memòria històrica que ho fem nosaltres”.

Entre els membres que han participat en aquesta retirada de plaques franquistes hi havia diversos joves del barri, com també altres entitats i membres del districte de la CUP Capgirem Barcelona.