Després d’una edició el 2020 marcada per la virtualitat del desconfinament, la setena edició del cicle Barcelona Gallery Weekend presumeix de batre el rècord de galeries d’art participants, amb 33 locals situats gairebé tots a Barcelona, però també a l’Hospitalet de Llobregat, Santa Margarida i els Monjos i Sitges.

La iniciativa vol donar visibilitat a aquests espais de cultura i fomentar el col·leccionisme a través d’un programa dirigit a quatre tipus de públic diferent: el professional, els artistes, la ciutadania i qui vulgui iniciar-se en el món de la col·lecció d’art.

Del 15 al 17, el programa més professional

L’organització, l’Associació de Galeries d’Art de Barcelona, centra les activitats dels dies 15, 16 i 17 de setembre en el públic professional, entès com a col·leccionistes, crítics d’art i representants d’institucions nacionals i internacionals. S’organitzaran visites guiades per donar a conèixer l’oferta artística de Barcelona i celebrar l’inici de la nova temporada expositiva. També hi haurà actes socials que volen afavorir la creació i l’intercanvi de contactes entre els professionals.

L’Artévete, per als nous col·leccionistes d’art

En aquesta línia també el Barcelona Gallery Weekend afavorirà la trobada i les visites guiades a col·leccions a aquelles persones novells en el mercat de l’art. El programa Artévete també els assessorarà a través de xerrades informatives i un servei d’assessorament personalitzat.

Les galeries s’obren a la ciutadania

El cap de setmana del 18 i 19 de setembre es vol dedicar al públic general. En aquest apartat s’hi inclouen totes les exposicions i activitats especials, com ara inauguracions o presentacions, de les galeries participants.

Exposicions per a tots els públics

Les exposicions que omplen de contingut el Barcelona Gallery Weekend són ben diverses. N’hi ha d’autors moderns i d’avantguarda, com l’exposició individual d’Eduardo Chillida, i el mateix autor juntament amb artistes com Joan Miró, Pablo Picasso o Antoni Tàpies, entre altres. També hi haurà una àmplia representació de dones artistes internacionals, com la colombiana María Eugenia Trujillo, la xilena Johanna Unzueta, la fotògrafa siberiana Alisa Sibirskaya o l’artista multidisciplinària italiana Marinella Senatore. I una llarga llista d’artistes que exposaran de forma col·lectiva o individual com Dorian Sari i Rosa Tharrats, Pep Agut, Martí Anson, David Bestué, Carlos Casas, Lúa Coderch, Patricia Esquivias, Joan Fontcuberta, Gerard Ortín, Daniela Ortiz i Alex Reynold.

Com a novetat, a més dels dos espais fotogràfics de la Galería Alegría, a l’Hospitalet, s’incorpora Sitges al Barcelona Gallery Weekend amb la participació de l’Out of Africa Gallery, dedicada a l’art contemporani africà; la Imaginart Gallery, especialitzada en art reivindicatiu, transgressor i polític, i artistes crítics amb l'”statu quo”.