La filmació de la pel·lícula ‘El 47’, que narra la història del segrest d’un bus l’any 1978, s’ha convertit en tot un esdeveniment per als habitants del barri de Torre Baró. Més de 2.000 veïns i veïnes (d’un total de 2.900 censats) es van presentar al maig al càsting de figurants i, finalment, 400 hi estan participant aquests dies en escenes rodades a diverses ubicacions de la zona, sota les ordres del director Marcel Barrena.

Un dels espais escollits ha estat el carrer d’Orís, on s’ha filmat el moment en què el bus es va desviar del trajecte habitual i va recórrer alguns carrers costeruts de Torre Baró. Un segrest del vehicle encapçalat per Manuel Vital amb l’objectiu de reivindicar l’arribada del transport públic al barri i que s’ha convertit en tot un símbol de la lluita ciutadana a Nou Barris.

És de justícia donar a conèixer aquesta lluita del barri”
José Antonio Martínez, veí i figurant

El pare de José Antonio Martínez, un dels figurants, va presenciar els fets d’aquell 7 de maig del 1978. Ara assegura que la gravació d’aquells moments “ha estat molt emocionant i és de justícia donar a conèixer com va ser la lluita obrera d’aquells anys”.

Un rodatge molt emotiu

La Mari Carmen Narváez, que tenia 14 anys quan el bus articulat 47 va passejar-se pel barri, no ha pogut evitar les llàgrimes en reviure aquell dia. “Ha estat recordar tot el que va passar i, sobretot, la figura del Manuel, que era amic de la família i una persona increïble”, explica durant una de les pauses de la gravació. I és que aquests dies els figurants estan compartint moments molt emotius amb plors, rialles i aplaudiments a mesura que avança la trama. Fins al punt que alguna vegada l’equip tècnic els ha hagut de cridar l’atenció per poder continuar amb la gravació.

La calor i les llargues jornades de feina no estan sent inconvenient per als extres. És el cas de la María Adela González, que és el tercer dia que hi participa i assegura que “està sent molt divertit, si no em paguessin, hi aniria igualment”. La pista esportiva del Campo de la Virgen ha estat la zona de producció on s’ha caracteritzat els actors i els extres amb maquillatge i vestuari de l’època. També s’han gravat alguns interiors en cases particulars per recrear una història, produïda per Mediapro, i que d’aquí a uns mesos es podrà veure als cinemes.