Carlos Navarro va ser gerent de la revista satírica i neurastènica 'El Papus' de l'octubre de 1973 fins al tancament definitiu, el 1987. Molts dels seus dibuixants, especialment JA, van ser deixebles directes dels ninotaires de 'Charlie Hebdo', en concret Wolinski. L'any 1977 van patir un atemptat amb bomba a la seu de la revista, hi va morir el porter i 17 persones en van resultar ferides. Un atac brutal a la llibertat d'expressió de l'acabada d'estrenar Transició espanyola. CARLOS NAVARRO, ex-gerent de la revista 'El Papus' "Aquests dies és lògic que la llibertat d'expressió se't posi al cap i penses quina llibertat d'expressió teniem nosaltres, en principi no teniem pràcticament ens la preniem pel nostre compte." Després de gairebé 40 anys, moltes de les portades d''El Papus' continuen sent plenament vigents. Per tal que aquesta part de la nostra història satírica no caigui en l'oblit, l'editorial ECC publica l'antologia poètica d''El Papus'. Se n'editarà un volum cada tres mesos i a més es faran dos exemplars dedicats especialment a la censura. GUSTAVO MARTÍNEZ, editor "Pensàvem que era un material que es un llegat d'una lluita que es va fer i que com homenatge a tota aquesta gent que va lluitar en per defensar aquests valors com la llibertat d'expressió valia la pena reivindicar-lo." Després d'exemplars segrestats, suspensions, tres consells de guerra i alguns ninotaires que van marxar després de l'atemptat, 'El Papus', ja tocat, va acabar amb 569 números publicats.

‘El Papus’ és el nostre ‘Charlie Hebdo’ i dibuixants com Wolinski, que va perdre la vida en l’atac terrorista que va causar la mort de 12 treballadors de la revista satírica francesa, van ser tota una inspiració per a dibuixants tant influents a casa nostra com JA. ‘El Papus’ va haver de publicar en un entorn molt bel·ligerant, el de la Barcelona de 1973. Van acumular al voltant de 157 denúncies abans de patir, l’any 1977, un atemptat bomba que va causar la mort del porter de la redacció de la revista i va causar 17 ferits. Alguns dels dibuixants i redactors d’aleshores van preferir abandonar ‘El Papus’ pel temor de patir un altre atemptat, però la revista va continuar publicant fins a 1987.

El gerent de la publicació, en tot aquest temps, Carlos Navarro, encara no entén com, després de tant de temps, els responsables no hagin estat detinguts. La mort del porter va ser considerada per les autoritats com un accident laboral. Una història de lluita que alguns professors d’universitat han utilitzat per explicar la Transició a casa nostra a través de la sàtira d’aquesta revista.