The Gospel Viu Choir ha actuat al Palau de la Música, on ha presentat ‘Non stop gospel 20’, espectacle amb el qual celebra 20 anys de trajectòria tot i ser un cor no professional. Han passat per la formació, que actualment té 35 cantants, unes 300 persones. El seu director, Moisès Sala, assegura que “tot i que hi ha persones que s’hi estrenen, 20 anys donen un bagatge, una il·lusió compartida”.

El cor es distingeix, més enllà dels concerts, per un vessant pedagògic i solidari: les Gospel Experiences, que ha dut a 15 països de quatre continents. “Hem fet tallers en plantes d’oncologia de Catalunya, però també per a nens amb lepra de l’Índia”, explica Sala.

Gòspel urbà

Al concert del Palau el cor ha estat acompanyat, com és habitual, per un quartet amb teclats, guitarra, baix i bateria, que els permet donar aires funky i llatins als temes, per bé que han interpretat també un espiritual “a cappella”. “Fem un gòspel urbà. Les lletres són religioses, però el nostre gòspel és més espiritual que religiós. No entén de dogmes de fe o voluntaris, sinó d’espiritualitat en el sentit d’agermanament i de fer comunitat”, matisa el director del cor.

‘Non stop gospel 20’ és el novè de la formació, i un recull dels millors moments dels vuit repertoris anteriors. El duran de gira a 12 poblacions catalanes.