La imatgeria festiva de Barcelona disposa des d’ara d’una figura dedicada a la secció de futbol femení del Barça. Es tracta de la Noni, una geganta de gairebé tres metres que s’ha estrenat en el marc de la Festa Major de la Teixonera. “No enteníem que les jugadores del Barça, que són unes cracs, no tinguessin una geganta”, afirma Francesc Subirats, president de la Penya Barcelonista Teixonera, entitat impulsora de la nova figura.

La geganta s’ha creat a partir d’un disseny de Fernando Marín i gràcies a les aportacions dels socis junt amb una subvenció de l’Ajuntament de Barcelona. Els integrants d’aquesta entitat són seguidors fidels de l’equip femení del Barça. Fins i tot tenen una grada d’animació a l’Estadi Johan Cruyff amb el lema “Tot pel femení”.

Tercera figura barcelonista

La Noni podrà acompanyar a partir d’ara les dues figures del Camp Nou, el gegant Joan Gamper, estrenat el 1997, i el gegantó de l’Avi del Barça, creat el 1990. Tots dos van assistir al bateig de la nova geganta, que ja comença a estar sol·licitada per a actes d’aniversari de penyes d’arreu de Catalunya i podria ser un element per trencar estereotips de gènere en el món de l’esport.

L’acte de bateig de la Noni va comptar amb la participació dels gegantons de Gràcia i els grallers de Sitges i hi van assistir la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, la regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, i Maila Madolell, com a representant de la Comissió Social del Barça.