Assegut al pati de butaques, Julio Manrique repassa les seves notes abans de pujar a l'escenari; avui no com a actor, sinó com a director artístic del Teatre Romea, dirigit fins ara per Calixto Bieito. La temporada està formada per set espectacles, quatre dels quals són de producció pròpia. De fet, la programació s'obre el dia 6 amb 'Llum de guàrdia', una obra dirigida i escrita pel mateix Manrique, on s'ha rodejat dels actors amb qui sol treballar, com Ivan Benet o Mireia Aixelà. La producció 'Dogville' agafarà el relleu de Llum de Guàrdia a l'octubre. És l'adaptació teatral de la pel·lícula protagonitzada per Nicole Kidman i que arribarà al Romea de la mà de la companyia Rayuela, de Valladolid. Emma Vilarasau continuarà el seu idil·li de llarga durada al Romea i serà durant quatre mesos a escena amb 'Qui té por de Virginia Woolf?'. Una altra cara coneguda, David Selvas, dirigirà a l'Abril 'The blue room', l'adaptació del llibre La Ronda d'Arthur Schnitzler. L'obra, d'alt contingut sexual, pretén acostar el públic jove al teatre i per això ha apostat pels joves Nao Albet i Marcel Borràs com a protagonistes. Julio Manrique diu que no vol formar una companyia estable durant el temps que sigui al Romea, que serà com a mínim de tres anys, però sí que es rodejarà del nucli d'actors amb qui ha treballat des que es va estrenar com a director teatral fa cinc anys. Avui alguns d'ells l'han volgut acompanyar en la presentació de la seva primera temporada al capdavant del teatre.

‘Llum de Guàrdia’, del 6 de setembre al 9 d’octubre de 2011

Aquesta peça teatral dirigida per Julio Manrique i escrita a dues mans amb Sergi Pompermayer, estrena la nova temporada al Teatre Romea. ‘Llum de Guàrdia’ parla del teatre i els seus fantasmes, en concret, el de Margarida Xirgu. La història gira entorn un incendi que es produeix al mateix Romea i desencadena una sèrie de fets misteriosos relacionats amb un grup d’actors.

‘Dogville’, del 11 al 16 d’octubre de 2011

El següent espectacle de la programació és ‘Dogville’, de Lars Von Trier. El muntatge va rebre el premi Max 2011 al Millor Espectacle Revelació i està basat en el film protagonitzat per Nicole Kidman. Amb dramatúrgia i direcció de Nina Reglero, la trama tracta temes com la bondat, el poder i les diferències de classes socials quan Grace aterra en un petit poble miner de l’Amèrica profunda. La rebuda i els primers contactes seran positius, però l’ambient anirà canviant…

‘Qui té por de Virginia Woolf?’, del 21 d’octubre al gener de 2012

El Romea acomiadarà l’any i encetarà el 2012 amb Pere Arquillué, Emma Vilarassau, Mireia Aixalà i Ivan Benet, intèrprets de ‘Qui té por de Virginia Woolf?’. El director Daniel Veronese pretén mostrar els terrenys inexplorats d’una obra tan repetidament posada en escena i també portada a la gran pantalla.

‘Incendis’, de febrer a abril de 2012

“És una obra sobre l’amor i el perdó”, diu Julio Manrique. El director artístic del Romea es permet fer aquesta afirmació perquè a ‘Incendis’ n’és l’actor i forma tàndem amb Clara Segura, sota les ordres d’Oriol Broggi.

‘The Blue Room’, d’abril a maig de 2012

David Selvas dirigeix ‘The Blue Room’, una adaptació contemporània del clàssic d’Arthur Schnitzler ‘La Ronda’. L’escenari es converteix en una mena d’habitació on purgar emocions i on els personatges i les escenes es relacionen a través del sexe. L’espai ens pot semblar obscè, però segurament hi ha més obscenitat en la moral dels protagonistes.

‘Quatre acords’, un cicle de teatre i música

Del maig al juny, el Romea lligarà la música amb el teatre. Per aconseguir-ho, quatre duets formats per un actor i un cantant o grup de música pujaran dalt l’escenari. Les parelles que donen forma a ‘Quatre acords’ són Sílvia Pérez Cruz i Julio Manrique; Pastora i Carol López; Bruno Oro i Ramon Simó; i Mürfila amb David Selvas. La llibertat creativa està servida.