La Carme i en Francesc fa més de cinquanta anys que ballen swing... CARME SEGARRA I FRANCESC MAS: "Quan érem nòvios ja ballàvem. Jo ballo cada dia menys dissabte i sempre ens afegim a esdeveniments." Han vingut a la festa de cloenda del Festival Barswingona, on poden aportar la seva experiència. CARME SEGARRA I FRANCESC MAS: "Es balla al revés de les agulles del rellotge i les parelles no s'entrebanquen, cadascú s'ha de posar la seva creativitat i aquí tothom balla igual però la creativitat la fa la pràctica" A la mateixa plaça hi trobem en Jordi i la Mireia, dos joves que fa tan sols sis mesos que s'han introduït a lindyhop i tot just aprenen la lliçó. JORDI MASSIP I MIREIA SANCHO: "És un ball que es balla molt cap avall no és tan elegant com una salsa o un tango, és divertit, es balla del ventre cap a baix" Tot i que encara n'han d'aprendre molt, avui s'han atrevit a fer els primers passos en públic. JORDI MASSIP I MIREIA SANCHO: "De fet és el primer dia que ballem al carrer, fins ara fèiem jams a l'escola i avui al carrer." El swing és, sobretot, un ball social i alegre que aplega joves i grans, experts i novells en una mateixa plaça.

Durant la Setmana Santa unes 600 persones han participat en les classes magistrals i els tallers de swing per perfeccionar la tècnica d’aquest ball de principis del segle XX que cada vegada té més seguidors. Aquest any totes les activitats organitzades han penjat el cartell de ple. El festival ja fa dies que desperta curiositat entre els barcelonins més amateurs i diversos estrangers han vingut a Barcelona expressament per participar-hi, fet que ha provocat que el Barswingona hagi penjat el cartell de complet.

La Carme i en Francesc ballen swing des de fa més de 50 anys. Quan estaven promesos, als anys 60, assistien a festes i locals, molts dels quals ja no existeixen. Són la imatge de l’experiència a la plaça Reial durant la festa de cloenda del festival Barswingona. “El swing es balla al revés de les agulles del rellotge i així les parelles no s’entrebanquen”, explica en Francesc. La Carme afegeix que cadascú hi ha de posar la seva creativitat i que l’estil s’aconsegueix amb la pràctica.

Són bons consells per a parelles novelles, com en Jordi i la Mireia, que s’han trobat amb ells a la mateixa plaça. Durant un viatge a Copenhaguen van veure un festival de swing. Els va agradar tant que fa sis mesos van decidir endinsar-se en aquest estil de ball i apuntar-se a classes per aprendre’n. “De fet és la primera vegada que ballem al carrer, fins ara fèiem sessions a l’escola”, comenta en Jordi.

La sessió de tancament del festival de swing de Barcelona ha estat oberta a tothom. Desenes de ballarins espontanis han gaudit de la música pròpia dels anys 20 a l’aire lliure.