La breu performance de Stella Maris, el sextet femení de les germanes Puig Baró de la sèrie de televisió ‘La mesías’, ha estat la nota humorística de la tradicional jornada inaugural del Primavera Sound 2024 a Barcelona, a la qual han assistit unes 30.000 persones. A partir de dijous hi haurà més del doble d’espectadors al Parc del Fòrum, amb un pic el divendres, quan s’esperen més de 70.000 persones per l’efecte Lana del Rey.

El grup ha saltat per primer cop de la ficció a un escenari per protagonitzar una performance paròdica de la liturgia religiosa que ha divertit a locals i foranis. Després d’un video introductori sobre la saga Puig Baró han aparegut les sis filles santes, destinades a salvar el món amb la seva música electrònica.

Aparicions sorpresa

A més d’imatges de la sèrie, l’espectacle ha comptat amb pilars de castells i aparicions com les d’Hidrogenesse -autors, de fet, dels temes de la sèrie-, Albert Plà i Carmen Machi. L’actriu s’ha presentat asseguda en una mena d’ altar de processó que portaven a les espatlles les castelleres.

La resta del cartell d’aquest primer dia era d’una galaxia més propera als origens del Primavera Sound, amb concerts de la mallorquina Maria Jaume, els australians Tropical Fuck Storm, els nord-americans Ratboys i el veterà quartet francès Phoenix. No és l’unic dia en què els diversos accents de la música indie dominen en el programa. “Nosaltres diem que el dijous és el dia dels fans del festival que ja anaven al Poble Espanyol, amb grups com Pulp, grup insígnia nostre”, afirma el cap de comunicació, Joan Pons.