Tot i que no són bons temps per a la cultura, un teatre de Barcelona celebra aniversari. La Sala Atrium va néixer el 26 de gener del 2011 a la Dreta de l’Eixample, bàsicament per canalitzar les inquietuds creatives dels quatre fundadors: Raimon Molins, Patricia Mendoza, Carlos Duran i Mireia Trias.

“Hem assolit el nostre objectiu, perquè hem fet 16 produccions pròpies. Sense deixar d’exhibir espectacles d’altres”, matisa Raimon Molins. No hi han mancat els entrebancs, com el que suposen les actuals restriccions, que obliguen la sala a acollir només 27 espectadors (té una cinquantena de butaques).

‘Júlia’, far a seguir

No hi ha celebració amb espelmes ni festa, perquè el moment actual no ho permet. Les restriccions han fet optar per una triple estrena (26, 27 i 28 de gener) de ‘Júlia’, muntatge estrenat fa quatre anys a l’Atrium. No és casual.

“Amb ‘Júlia’ vam experimentar amb la incorporació de tecnologies digitals, i és un camí que volem seguir explorant en els propers anys”, explica Molins. Adaptació de l’obra ‘La senyoreta Júlia’, d’August Strindberg, ‘Júlia’ empra enregistraments de vídeo en directe, falsos directes i projeccions de la pel·lícula que va dirigir Al Sjöberg a partir de l’obra teatral.

“No és un afegit més, es tracta de fer servir la tecnologia al servei de l’artesania teatral”, comenta l’actor Jordi Llordella. Efectivament, veient el resultat, un pensa que Strindberg, renovador del llenguatge teatral en el seu moment, hauria aplaudit l’us dramatúrgic de les filmacions. Amb Llordella (Jean), hi ha Patricia Mendoza (Júlia) i Anna Roy (Cristina).