Els dies 18 i 19 d’abril es publicarà un enllaç al perfil de Facebook de la Sagrada Família per guanyar una entrada per Sant Jordi. Se sortejaran 180 entrades dobles i la visita serà nocturna, quan el temple us buidi de turistes. D’aquesta manera, s’abandona la tradició de convidar els Jordis i Jordines pel seu sant. Els ciutadans seleccionats al concurs de Sant Jordi tindran el privilegi de visitar un nou espai obert al públic des d’ahir al temple. Es tracta de la Sagristia de Ponent, ubicada a la cantonada del carrer de Provença amb Sardenya. Aquesta construcció té cinc plantes però només la planta baixa és visitable. A l’espai s’hi ha ubicat una exposició de diferents peces que Antoni Gaudí va dissenyar com canelobres, faristols i reclinatoris. La resta d’espais a la sagristia tindran usos parroquials. És a dir, aquí és on els sacerdots i celebrants es revestiran i es prepararan per a les misses de la basílica.

Els dies 18 i 19 d’abril es publicarà un enllaç al perfil de Facebook de la Sagrada Família per guanyar una entrada pel dia de Sant Jordi. No caldrà respondre cap qüestionari. Només clicant-hi els ciutadans passaran a participar en el concurs. Se sortejaran 180 entrades dobles, una per al guanyador i una altra per a un acompanyant. No cal tenir pressa, ja que no es tracta de regalar entrades als primers, sinó que el sistema les adjudicarà de manera aleatòria un cop tancat el concurs. La visita serà nocturna, és a dir, un cop el recinte es buidi de turistes cap al vespre. Segons fonts del basílica, s’abandona la tradició de convidar els Jordis, Jordines i derivats d’aquest nom “per canviar, actualitzar-se i també aprofitar les xarxes socials”.

Oberta al públic la sagristia de Ponent

Els ciutadans seleccionats al concurs de Sant Jordi tindran el privilegi de visitar un nou espai obert al públic des d’ahir al temple de la Sagrada Família. És la sagristia de Ponent, ubicada a la cantonada del carrer de Provença amb Sardenya. Aquesta construcció afronta l’última fase d’obres. Només resta ultimar els acabats i en els propers dies es retiraran les bastides de l’exterior.

L’interior, però, ja és visitable. La sagristia consta de cinc plantes. La planta baixa és la que poden contemplar els visitants i la resta d’espais tindran usos parroquials i d’oficines. Cal tenir present que aquí és on els sacerdots i celebrants es revestiran i es prepararan per a les misses. Per això només s’ha obert al públic la planta baixa.

A l’espai visitable s’hi ha ubicat el “Camí de la litúrgia”, una exposició de diferents peces que Antoni Gaudí va dissenyar com canelobres, faristols, reclinatoris i una trona. A banda, dins la sagristia hi ha dos armaris. Un d’aquests serveix per desar les casulles que vesteixen els sacerdots i l’altre, per als objectes litúrgics com calzes i patenes. Totes les peces tenen un gran importància, ja que són originals o bé reproduccions de dissenys de Gaudí.