Són les primeres paraules de la ruta en anglès pel cementiri del Poblenou. Des de 2005, l'itinerari ja es feia en català i castellà i ara es vol donar resposta a l'increment del nombre de turistes que vénen a visitar-lo. El 2010, 3.900 estrangers van visitar aquest recinte. És un 30% més que l'any anterior. Tot i que en aquest primer itinerari el grup ha estat reduït, els responsables del cementiri esperen incrementar el nombre d'assistents a mesura que se'n vagi fent difusió. El recorregut a través del patrimoni artístic i arquitectònic del recinte dura, aproximadament, una hora i mitja. Condueix els visitants a través dels passadissos per acostar-los a monuments com el Petó de l'Amor. A partir d'avui, la ruta en anglès es podrà fer el segon i el quart diumenge de cada mes. Si el balanç és positiu, Cementiris de Barcelona no descarta que se'n puguin ampliar els horaris.

El Cementiri de Montjuïc també rep força visitants. Des que el 2008 va iniciar les visites turístiques, s’hi han passejat unes 6.000 persones. A més a més, els números no fan més que créixer. En el cas del recinte del Poblenou, les visites del 2010 s’han incrementat en un 30% respecte a les del 2009. Aproximadament un 60% dels qui s’hi acosten són turistes. Per a ambdós itineraris, Cementiris de Barcelona ofereix plànols i guies amb informació sobre els monuments més destacables.

Però Barcelona compta amb nou cementiris més i dos centres crematoris, tots aquests inclosos en la ruta de cementiris que compta amb el suport d’Unescocat. La ruta està adherida a la Ruta Europea dels Cementiris, un patrimoni format per 53 cementiris en 39 ciutats de 18 països.