(ACN) Amagada rere l’habitual màscara de la gira, Rosalía ha aparegut aquest dissabte a l’escenari del Primavera Sound especialment emocionada de tornar a casa i tocar a Barcelona. L’estrella mundial de Sant Esteve Sesrovires (el Baix Llobregat) ha confessat que ser cap de cartell del festival ha estat un desig “fet realitat”. Amb els primers compassos de ‘Bizcochito’ el públic ha embogit i ha estat fidel a Rosalía fins al final de l’actuació, que ha repassat senzills com ‘Motomami’, ‘Saoko’, ‘Despechá’ i ‘Malamente’. La tercera jornada del festival ha convertit la zona en una pista de discoteca amb el multitudinari DJ Calvin Harris, que ha ofert himnes de la música electrònica, el viatge de St. Vincent i l’inigualable rock dels italians Måneskin.

“Barcelona, mare meva”, ha exclamat Rosalía. En repetides ocasions, la cantant ha celebrat ser aquest dissabte a la capital catalana després d’un any i mig de gira que l’ha allunyat de casa i de les persones que estima.

A banda d’una actuació que ha estat un autèntic xou amb diversos ballarins seguint mil·límetre a mil·límetre els passos i ritmes de cada tema, Rosalía ha sorprès els seus seguidors quan ha sortit a l’escenari damunt d’un patinet tot entonant ‘Chicken teriyaki’. En un moment de l’actuació, amb ‘Hentai’, ha hagut d’aturar-la en rebre queixes del públic que no la sentia correctament.

Però ràpidament ha recuperat el ritme i ha continuat el concert, en què no han faltat diversitat de comentaris en català i en anglès. “El meu avi Jaume sempre deia una expressió que em va quedar gravada. ‘Que trista és la vida de l’artista’, deia. Jo no penso que ho sigui, però aquí hi ha gent amb famílies que fa un any i mig que està de gira. Trobem a faltar la gent que estimem”, ha dit Rosalía. Durant el concert també s’ha sentit una nota de veu de l’àvia de Rosalía en què parlava d’ella i la seva trajectòria artística.  

Calvin Harris brilla

Abans de l’actuació de Rosalía, l’ambient del recinte ja s’ha entusiasmat amb l’actuació de l’escocès Calvin Harris, un dels concerts més comercials i internacionals de l’edició 21 del Primavera Sound.

Molt conegut pels fans de la música electrònica, Harris ha aplegat centenars de persones que no han parat de saltar, ballar en grup i abraçar-se. I és que el DJ ha transportat els seus fans a les seves millors èpoques amb himnes i remescles del tecno com ‘Destinacion Calabria’, ‘Satisfaction’ i l’explosiu tancament amb ‘Miracle’.