Del 2 al 7 de novembre se celebra la cinquena edició del RBLS, el certamen que pretén atreure públic jove als teatres. Enguany s’estén geogràficament, no només a Barcelona, també a Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí i l’Hospitalet de Llobregat.

La Villarroel s’ha sumat al festival amb la sessió inaugural, ‘Rapha¨¨elle’. Es tracta d’un muntatge de teatre documental que es va estrenar al Grec del 2019 sobre identitat de gènere, protagonitzat per la dona transsexual Raphaëlle Pérez. “Per les temàtiques, però també pels llenguatges, hi ha molts espectacles que podrien atreure el públic jove. El que falla és la comunicació”, explica la directora del certamen, Carme Tierz.

Vuit espectacles, tallers i una fira

En aquesta línia de reflexió trobem a la mostra un espectacle de carrer com ‘Container’ (primera coproducció del RBLS), que parla de l’odi a les xarxes socials. Es podrà veure a la plaça de Terenci Moix. O ‘Cry babies’, sobre la violència als instituts.

En total, s’exhibeixen vuit espectacles, la majoria amb recorregut previ, al Tantarantana, seu històrica del RBLS, però també a l’Ateneu del Raval i el casal del mateix barri, a més del Teatre Sagarra (Santa Coloma) i Teatre M. Rodoreda (Sant Joan Despí). Els preus de les entrades són econòmics, entre sis i 12 euros depenent de l’edat.

Però el RBLS no és només exhibició. Hi ha tres tallers per a joves (per treballar el moviment o fomentar l’esperit crític); una jornada professional, enguany sobre les diferents perspectives europees de teatre inclusiu, i la fira RBLS Aposta. Brinda l’oportunitat a 15 companyies de presentar els seus espectacles, en cinc minuts, a programadors de teatres i festivals. Serà el dia 5 a la Nau Ivanow.

Pots consultar el programa complet aquí.