Dotats amb 25.000 i 30.000 euros respectivament, els Premis Edebé de Literatura Infantil i Juvenil arriben a la XXVI edició. Les obres d’Osés i Lozano aborden una mateixa problemàtica, la de la solitud en un món on la tecnologia amplifiquen les possibilitats de comunicació, però en el qual, paradoxalment, hi ha un alt grau d’aïllament social

Les obres guanyadores  s’han anunciat al Restaurant el Principal, amb assistència dels autors. A la novel·la de Beatriz Osés ‘Soy una nuez’, adreçada a nens a partir de vuit anys, una advocada empra les seves dots de jurista per quedar-se l’Omar, un nen orfe que ha aparegut a casa seva i ha seduït a tothom amb la seva sensibilitat i amabilitat. A ‘Desconocidos’, de David Lozano, adreçada a lectors de més de 13 anys,  s’entrecreuen dues línies argumentals, una protagonitzada per dos joves, la Lara i el Gerard, que s’han conegut a la xarxa; l’altra, per una inspectora que troba a la butxaca d’un cadàver una foto amb el nom de Lara.

Als premis s’hi havien presentat 327 originals, la majoria en castellà, per bé que 21 eren en català, 202 a la modalitat infantil i 125 a la juvenil. Edebé publicarà ambdues novel·les al març, com sempre en les quatre llengües oficials de l’estat: castellà, català, gallec i eusquera.