El barri del Guinardó té, des d’aquest dilluns, una placa que recorda que al carrer de Gènova, 25, van viure dues persones molt lligades a la cultura i el veïnat: Joan Brossa i Pepa Llopis.

Tots dos van viure plegats en aquest edifici des del 1972, des d’on el poeta i artista plàstic va consolidar-se com un dels referents de la poesia avantguardista catalana del segle XX, i des d’on l’activista cultural va afinar la seva mirada crítica del teatre.

A la descoberta de la placa hi han assistit Vicenç Altaió i Glòria Bordons, en representació de la Fundació Joan Brossa —vinculada al poeta i artista plàstic—, i Mercè Centellas, filla de Pepa Llopis. El consistori hi ha estat representat pel tinent d’alcalde de Cultura, Ciència, Educació i Comunitat, Joan Subirats; el regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, i la regidora del districte d’Horta Guinardó, Rosa Alarcón.

Una peça més al Mapa Literari de Barcelona

La instal·lació d’aquesta placa se suma a l’anomenat Mapa Literari de Barcelona, que elabora Barcelona Ciutat de la Literatura de la Unesco. La iniciativa pretén senyalitzar espais relacionats amb diversos autors i escriptors de diferents èpoques.

En aquest cas, es tracta d’ubicar al mapa les cases o els edificis on van viure, les biblioteques que freqüentaven o els indrets més assenyalats de les seves biografies. Ara per ara, aquesta ruta ja compta amb indicatius a més d’una cinquantena de llocs de la ciutat.