La cita culinària mostra tota una declaració d’intencions en el nom del nou festival: El Passeig de Gourmets. Durant 10 dies , del 8 al 18 de març, 20 restaurants de la zona oferiran diverses propostes gastronòmiques: la primera,  la Ruta de platets, 12 platets variats per 7 €; els Menús degustació, amb preus que van dels 40 als 50 €; Cuina a quatre mans, vetllades en les quals parelles de grans xefs cuinaran plegats, i demostracions gratuïtes, liderades per alguns dels noms més coneguts dels fogons barcelonins.

Segons els organitzadors, la creació de l’esdeveniment a una ciutat com Barcelona es justifica perquè és la capital amb més estrelles Michelin del territori espanyol i la segona ciutat europea amb més concentració dels guardons en tan pocs metres, després de París. Hi ha els restaurants Lasarte, al Monument Hotel, amb tres estrelles; Moments, a l’Hotel Mandarin Oriental Barcelona, amb dues, i Roca Moo, de l’Hotel Omm, amb una. En total, sis Michelin properes al passeig de Gràcia.  En paraules de Lluís Sans, president de l’Associació Passeig de Gràcia, entitat impulsora del festival, el que es pretén és fer més conegut el nivell i la varietat de l’oferta gastronòmica del passeig, tant a autòctons com a visitants.

En aquesta primera edició hi participaran 20 restaurants: Restaurante Jardín del Alma, a l’Hotel Alma; Bocagrande; Cafè de la Pedrera; Galaxó, a l’Hotel Casa Fuster; La Terraza del Claris, a l’Hotel Claris; Farga Diagonal; La Vinoteca Torres; Restaurant del Majestic, al Majestic Hotel & Spa; Moments, Blanc y Banker’s Bar, a l’Hotel Mandarin Oriental Barcelona; Restaurant Lasarte y Restaurant Oria, al Monument Hotel; Mordisco, Roca Moo y Roca Bar, a l’Hotel Omm; El Principal de l’Eixample, Solomillo, Somni Restaurant & Coctelería, de l’Hotel The One Barcelona, i Tragaluz.

Dinamització del passeig

Ja fa anys que el passeig de Gràcia està treballant per dinamitzar el carrer amb diverses activitats i esdeveniments. És el cas de la Barcelona Shopping Night que s’organitza cada mes de novembre des de fa vuit anys i que coincideix amb l’inici de la campanya de Nadal. Es tracta d’una festa comercial en què les botigues allarguen l’horari de tancament fins a mitjanit i ofereixen degustacions culinàries, alguns descomptes als clients i actuacions musicals.