Per vuitè any consecutiu, la companyia Parking Shakespeare torna a posar en pràctica la tradició anglosaxona de fer teatre en parcs públics. En aquesta ocasió, el director és Marc Rosich, i ha triat 'Les alegres casades de Windsor', una comèdia d'embolics amb els típics equívocs i situacions hilarants. Rosich també s'ha encarregat d'adaptar l'obra, i ha traslladat l'acció a un complex de vacances d'estiu ambientat en els anys 70, on els protagonistes recorden a arquetips còmics anglesos com Benny Hill o els Monty Python. MARC ROSICH, director de 'Les alegres casades de Windsor' "El que he volgut fer amb aquesta posada en escena és recuperar doncs tota l'essència de comèdia, esbojarrada, de comèdia de portes, tot i que aquí no tinguem portes, de l'original." El personatge principal és Falstaff, un bergant amb pocs diners que pretén omplir-se les butxaques festejant dues dones casades. Tot i que es tracta d'una obra coral, en què els 11 actors que hi ha en aquest escenari de 360 graus són imprescindibles. PEP GARCIA-PASCUAL, actor i director artístic de Parking Shakespeare "Sempre depèn com t'acota el director o la directora, però en aquest cas era llibertat absoluta que hem tingut amb el Marc, també ell ens coneixia, sabia quines peces tocar de nosaltres perquè tingués aquesta sensació d'orquestra." Aquest estiu, l'homenatge a Shakespeare coincideix amb el quart centenari de la mort del dramaturg. Els actors sortiran a escena tots els dies d'aquesta setmana, a excepció de dimecres.

Ja fa vuit anys que la companyia porta les comèdies de William Shakespeare a aquest espai, seguint la tradició anglosaxona de fer teatre als parcs. En aquesta ocasió, a més a més, coincideix amb el 400è aniversari de la mort de l’escriptor.

L’encarregat de la direcció de l’obra ha estat Marc Rosich, que ha triat ‘Les alegres casades de Windsor’, una comèdia esbojarrada, amb els típics equívocs i situacions hilarants. Rosich també s’ha encarregat de traduir-la i adaptar-la: per posar-la al dia, ha traslladat l’acció a un complex turístic típicament anglès dels anys 70. Això ha permès recrear l’atmosfera còmica d’arquetips anglesos com Benny Hill o els Monty Python.

‘Les alegres casades de Windsor’ és un “spin-off” d’una altre clàssic de William Shakespeare, ‘Enric IV’. El dramaturg el va escriure per encàrrec, a petició de la reina Isabel, que volia una història en què Falstaff fos el protagonista i estigués enamorat. Aquest bergant és el personatge principal, que arriba a Windsor amb pocs diners i pretén omplir-se les butxaques festejant dues dones casades.

La funció es repeteix al Parc de l’Estació del Nord cada dia a les 19 h, excepte els dimecres, fins al 31 de juliol.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a