Són irreverents i provocadors. S'han passat l'estiu fent concerts per Catalunya i estan tan contents de l'acollida del primer treball, titulat 'Un dia no sé com', que han volgut acomiadar la gira amb un casament amb el públic. GUILLEM REALP i JOSEP MONTERO, Oques Grasses "Mentre hi donàvem voltes vam trobar Déu i ens va dir que casar-nos dues persones era massa normal, que el que estava de moda era casar-se amb tothom, així si hi ha un divorci tens tota la resta per donar-te carinyo." Casaments a banda, musicalment barregen el reggae amb el pop, el rock i el folk i a les lletres no hi falta sornegueria, fins i tot escatològica. El camí fins a omplir la Sala Apolo, però, no ha estat fàcil. El líder de la banda, Josep Montero, va començar el periple musical com a bateria. GUILLEM REALP i JOSEP MONTERO, Oques Grasses "Vaig estar buscant cantants durant molt temps, jo volia alguna cosa molt concreta. En aquest punt vaig decidir que cantava jo i vaig aprendre a tocar la guitarra." Les terres osonenques no paren de nodrir la música en català. Oques Grasses se suma a les propostes ja consolidades de La Iaia o Obeses. Però, quina és la clau d'aquesta explosió musical? GUILLEM REALP i JOSEP MONTERO, Oques Grasses "Són els purins i el fuet. Hi ha moltes càrniques i aquell aire ens fa una ferum i reacció estranya." Oques Grasses tanquen gira amb un casament, però no marxen de viatge de noces. De seguida es posaran a treballar en un segon disc que sortirà a la venda el març de 2014.
Al llarg de l’estiu passat, Oques Grasses va recórrer els escenaris de Catalunya i va acumular uns 70 concerts. El grup s’ha convertit en tot un fenomen i el concert de dilluns a l’Apolo, amb les entrades exhaurides, representava la culminació de la feina feta fins ara. És per això que la banda ho va voler celebrar escenificant un casament multitudinari entre públic i músics.
Amb un estil irreverent i provocador, Oques Grasses barregen el reggae amb el pop, el rock i el folk i a les lletres no hi falta una bona dosi de sornegueria. El líder de la banda, Josep Montero, va començar com a bateria de diverses formacions, però explica que no va ser fins més endavant que es va adonar que buscava un altre estil: “Vaig posar-me a cantar perquè no trobava ningú que representés la meva idea i vaig aprendre a tocar la guitarra fa només cinc anys.”
Les terres osonenques no paren de nodrir la música en català, ja que Oques Grasses se suma a les propostes ja consolidades de La Iaia o Obeses. En clau d’humor, Montero explica que “aquesta explosió musical és culpa del fuet i els purins de la comarca”.