A poc a poc el nou Espai Mallorca va agafant embranzida. Des de setembre funciona a ple rendiment amb una programació cultural que vol fer de pont entre Barcelona i les Illes. El centre s'autofinança a través de les quotes dels socis i els beneficis del bar, la llibreria i els tallers i activitats que s'hi fan. Però per engegar el projecte també han rebut el suport de l'Institut de Cultura de Barcelona. TONI FERRARI, sotspresident de Crits i Renou "Una vegada tancat l'antic espai ens vam trobar amb la situació que no hi havia recursos, l'aportació dels socis no era suficient per engegar un nou projecte i vam demanar una subvenció a l'ICUB. El projecte és autogestionat de base, per tant. això ha d'arribar a una situació en què el projecte es mantingui per si mateix." En dos mesos han aconseguit que s'hi sumin 60 nous socis. FERRAN PISÀ, soci "Iniciatives d'aquest es mostren com un model molt net i penso que val la pena donar-li confiança." També guanyen seguidors, alguns de molt fidels. ANTONI GURÍ "Jo vinc cada 15 dies, tres setmanes, quan se m'acaba la sobrassada. Veig que el local està molt bé i m'agrada venir aquí. " JOSEP MARIA FERRER "Veig que hi ha els mateixos llibres, bé, les mateixes editorials, és qüestió d'anar engegant i anar-se il·lusionant." La programació d'aquest trimestre ha començat amb l'exposició fotogràfica de Gabriel Lacomba sobre la serra de Tramuntana, que va patir aquest estiu un incendi devastador. L'Espai Mallorca hi col·labora amb la venda de productes. ARCADI CANYELLES "Toco la pedra en sec, he vist 'Pedra fa paret' i m'ha fet gràcia i a més m'han dit que és pels incendis de serra de Tramuntana d'aquest estiu, llavors no es pot dir que no". Dimarts farà tot just un any del tancament del local al carrer del Carme i per això es farà un homenatge a l'antic espai.

L’associació Crits i Renou és qui lidera la gestió del nou Espai Mallorca. En aquesta nova etapa, el centre continua fent de pont cultural entre les Illes Balears i Barcelona oferint tallers, ofertes gastronòmiques i activitats diverses. El nombre de socis també va augmentant, i gràcies a l’autofinançament, que treuen dels beneficis del bar i la llibreria, l’espai tira endavant.

La programació d’aquest trimestre ha començat amb l’exposició fotogràfica de Gabriel Lacomba sobre la serra de Tramuntana, que va patir aquest estiu un incendi devastador. Dimarts serà el dia en què farà tot just un any del tancament del local al carrer del Carme i per això s’ha organitzat un homenatge a l’antic espai.