Els estudis de Ràdio Barcelona són un dels escenaris presents a la novel·la, on es destaca l’important paper d’aquest mitjà durant el conflicte. Amat recorda que a través dels seus micròfons i gràcies a una xarxa d’altaveus que hi havia repartits per la ciutat s’alertava la població dels bombardeigs i afirma que “la ràdio era com el Twitter avui en dia”.

La periodista, documentalista i escriptora confessa que aquesta història és un homenatge a les dones lliures, independents, cultivades i solidàries. Uns valors dels que ha que impregnat la seva protagonista, la Valentina, una anarquista de poc més de 20 anys que no dubta en anar al front per lluitar en favor de la República però que també és conscient i critica els errors i abusos del seu bàndol.

‘Amor i Guerra’, que va merèixer el Premi Ramon Llull 2011, és també  una aproximació a la figura de Ramon Mercader, un català que va ser espia d’Stalin i amb qui la pròpia autora està emparentada. Amat dibuixa el perfil més humà d’aquest personatge històric i el retrata com un seductor nat però per al qui el més important sempre va ser el servei als seus ideals polítics.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a