Per assistir a aquest concert cal aixecar una mica la mirada per trobar l'escenari. I és que, en aquest festival la música arriba directament des de les altures. Vuit actuacions de 20 minuts cadascuna van omplir de llum i d'art aquesta plaça de Sant Andreu. Els centenars de persones que s'hi van acostar van gaudir de tot tipus de música. Des de la cançó més intimista de Gaison fins al jazz del grup Young Cats. La banda, formada per nens d'entre 6 i 14 anys va convertir la plaça en una pista de ball on no importava l'edat. El riure va venir després, gràcies a les reivindicacions cantades de Cor de Carxofa. Amb aquest èxit, el Balconitis arriba a la seva quarta edició. L'edició d'enguany ha estat possible gràcies a l'aportació de persones anònimes. Fins a 85 persones han donat diners per finançar aquest festival. JOSEP CASELLAS, director Balconitis 2011 "S'ofereixen una sèrie de recompenses. És com una mena de precompra d'alguna cosa que podem oferir com pinces, un cartell signat, un dinar amb nosaltres..." La col·laboració dels mecenes també va tenir la seva recompensa per part del públic.

Aquests joves músics comparteixen cartell amb set formacions més com Gasion o un cantautor lleidetà.

El Festival de Músiques des d’un Balcó es financia amb 85 mecenes. Així van recaptar 2.885 euros. A canvi, els col·laboradors reben pins, ovacions i cartells dedicats i altres recompenses per 5 euros.

L’organització ja prepara l’edició de 2012. L’objectiu és contagiar la “balconitis” a altres indrets fora de Sant Andreu. Qui ho vulgui pot cedir el seu balcó perquè es converteixi en escenari.