Les celebracions han començat amb un acte institucional al CaixaForum aquest divendres. S’hi va presentar el número 1.185-1.186 de la revista, una edició especial de 100 pàgines. Aquesta publicació es dirigeix tant als petits lectors acutals com per fer memòria per als seguidors que ja s’han fet grans.

En aquest acte també es va lliurar el Premi Cavall Fort de literatura en llengua catalana. Albert Garriga i Pujol ha estat el guardonat enguany pel recull de tres contes ‘Polsim, Farina i Balma’. Aquest any s’han concedit 3.500 euros al guanydor. Aquesta menció s’atorga des de 1963.

La gran festa d’aniversari tindrà lloc l’abril de l’any que  ve. Durant un dia, s’hi programaran activitats, actuacions i tallers per gaudir en família i a l’aire lliure.

Per donar-se a conèixer al gran públic, es produirà un documental sobre la revista i la seva història, ‘Món Cavall Fort’. Els lectors podran participar en el joc ‘Els 50 enigmes de Cavall Fort’ que es proposaran en els primers cinc números de l’any 2012.