L’Auditori ha presentat aquest dilluns la programació de la nova temporada 2017-2018 consolidant l’aposta per programar concerts i projectes transversals que connectin totes les seves programacions. Les temporades de Música Antiga, Sampler Sèries, Escenes, la Banda Municipal de Barcelona, el Servei Educatiu i el Museu de la Música sumen esforços amb la intenció d’oferir propostes úniques d’una gran qualitat artística seguint el model dels grans equipaments europeus.

Entre els noms propis que sonaran aquesta temporada hi ha el de Jordi Savall, qui s’encarregarà d’inaugurar-la amb les ‘Vespres’ de Monteverdi en un concert que tancarà la celebració del 450è aniversari del compositor. Al mateix temps, i després del gran èxit de l’emblemàtic Concert d’Any Nou, el músic i director veneçolà Gustavo Dudamel es tornarà a posar al capdavant de la Filharmònica de Viena per protagonitzar un dels grans esdeveniments.

La temporada de música de cambra de L’Auditori oferirà un projecte important per a la història musical de la ciutat: la celebració del 20è aniversari del Quartet Casals amb la interpretació integral dels quartets de Beethoven. Alhora reunirà els tres pianistes més importants del moment: Daniil Trifonov, Lang Lang i Yuja Wang. També comptarà amb el clarinetista Martin Fröst.

L’Auditori segueix apostant pel nou talent nacional i internacional i en aquest sentit continuarà oferint l‘Emergents Barcelona Music Festival i ampliarà la seva programació a dues setmanes. Més de 30 joves artistes actuaran en aquest certamen que per primera vegada inclourà música antiga amb la creació de la jove Capella Reial de Catalunya capitanejada pel mestre Jordi Savall.

El pressupost total de L’Auditori per al 2017 és de 21 milions, dels quals 1,6 milions seran per als diferents cicles musicals, i 1,3 milions per als cicles de serveis educatius.

Protesta dels treballadors

Durant la presentació de la temporada, un grup de treballadors ha protestat per exigir la recuperació de l’increment salarial d’un 1 % congelat els anys 2007-2008. Segons la gerència de l’Auditori i de l’OBC, els serveis jurídics de l’Ajuntament estan d’acord en aplicar l’increment als treballadors del Museu de la Música i de l’OBC. En canvi, descarten aplicar-lo en altres àmbits com els cossos tècnics.