Primer cop d’ull a l’interior de la nova Biblioteca Gabriel García Márquez, que prendrà el relleu de l’antiga i petita biblioteca de Sant Martí de Provençals, que ha funcionat durant 54 anys. Les primeres imatges de l’equipament s’han pogut veure durant la presentació de les activitats de Sant Jordi que organitzarà l’Ajuntament de Barcelona. L’equip de la biblioteca està ara mateixa acabant de muntar el mobiliari i col·locant el fons, de 40.000 volums, a les prestatgeries.

“L’objectiu territorial del nou equipament és suplir les mancances que han tingut durant anys els veïns de Sant Martí i la Verneda, que han estat molt fidels a una biblioteca petita”, explica Neus Castellano, directora de la biblioteca,. Amb aquest equipament els arriba un “regal, multipliquem per 10 la biblioteca i tindran més servei”. També hi haurà el primer estudi de ràdio ubicat en una biblioteca a Barcelona, que serà la veu de les 40 biblioteques de la xarxa.

La biblioteca s’inaugurarà el 21 de maig

La nova biblioteca està ubicada al carrer del Concili de Trento, 167, i s’inaugurarà oficialment el 21 de maig. Una de les primeres activitats tindrà lloc els dies 16 i 17 de juny. Serà un festival de literatura provinent de Sud-amèrica, ja que l’espai estarà especialitzat en aquesta temàtica. De fet, es diu Gabriel García Márquez en homenatge a l’escriptor colombià. 

De la biblioteca més petita de Barcelona a la tercera més gran

La García Márquez es convertirà en la biblioteca central del districte i la tercera més gran de Barcelona. Els 19.000 usuaris notaran una gran diferència si ho comparen amb l’antiga biblioteca, ja tancada, que era fins ara la més petita de la ciutat, amb només 280 metres quadrats. Ara en són 3.000. Un edifici amb dos volums units a l’interior per un pati central. S’ha fet amb panells de fusta i les façanes estan revestides de jàsseres i forjats.