Són les úniques hores de l'any en què l'entrada a La Pedrera és gratuïta. Per evitar les cues d'edicions anteriors, per accedir-hi, s'havia de reservar l'entrada prèviament. Es van esgotar en menys de tres dies. ANDREU SAURÍ "És una facilitat que et donen. Dediques un minut a treure l'entrada anticipada per Internet i t'estalvies fer la cua. És fantàstic." NOEMÍ MINGUELLA "És el tercer any que hem intentat venir i és l'única manera de fer-ho, amb l'entrada anticipada." 2.700 ciutadans van poder gaudir de les vistes de la ciutat des del terrat i recórrer l'interior de l'edifici. L'exposició de Leopoldo Pomés va ser un altre dels atractius de la nit. CAROL RODRÍGUEZ "Els qui vivim aquí, els ciudatans, per fi podem entrar gratuïtament, a veure la història de Barcelona. És una oportunitat molt bonica." Al Gòtic, la Domus Avinyó del Muhba es va estrenar en La nit dels museus amb la Barcelona romana, mentre que 3 visites guiades a la Fundació Joan Miró van atraure els visitants fins a Montjuïc. Per acabar la nit, els jardins del recinte modernista de Sant Pau es van convertir en una sala de concerts. Qui ho preferís, també va poder accedir a l'interior de l'edifici. ROGER COGOTA "Com són de pagament, a l'obrir-ho de nit, els joves podem venir-hi més, gaudir-ho i veure què és el que tenim realment a la ciutat." Qui ahir no en tingués prou, té una nova oportunitat, perquè la majoria dels museus avui també són gratuïts.

Nou museus més, 10.000 visitants menys. Els grans centres culturals de Barcelona es van tornar a omplir de visites i activitats durant La nit dels museus, però la mobilització no va arribar als nivells multitudinaris de massificació de l’any passat. La iniciativa ha anat creixent any rere any des de 2008, quan 21 espais van participar per primer cop de forma coordinada a La nit dels museus. Però sembla que ja no hi ha gaire marge perquè continuï creixent, sobretot perquè la capacitat dels museus durant sis hores és la que és. De fet, enguany molts han començat a programar les visites per grups a hores determinades, per evitar que els visitants hagin de fer cua fins vés a saber quan.

Alguns dels espais més visitats aquest any han estat el MACBA, amb 8.855 visitants; el Museu Nacional d’Art de Catalunya, amb 7.036; El Born Centre Cultural, amb 6.885; el Recinte Modernista de Sant Pau, amb 6.571; el MEAM, amb 6.132; el Museu del Disseny, amb 5.345; el Castell de Montjuïc, amb 5.145; o el Museu Egipci, amb 4.891. D’altra banda, els 11 espais depenents del MUHBA han rebut un total de 13.677 visitants.

La gran afluència de públic també es va fer evident en els nous equipaments que enguany s’han afegit a la iniciativa: el Museu de Cultures del Món va rebre 2.801 visitants; la Gran Lògia Provincial de Catalunya, 1.800; la Torre Bellesguard de Gaudí, 955 visitants; o el Museu d’Història de la Immigració de Catalunya, 381 visitants.

Enguany s’han incorporat a la iniciativa 13 centres més, però també n’hi ha alguns que n’han sortit, com el Museu Diocesà o l’Estudi Regomir on l’any passat es podia veure una retrospectiva de l’obra de Josep Maria Subirachs.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a