Milers d'opcions, però sempre hi ha títols que atrauen més que d'altres. És el cas de 'L'avi de 100 anys que es va escapar per la finestra', de l'escriptor suec Jonas Jonasson. Aquest ha estat el llibre més venut de ficció en català. L'ha seguit 'Quan érem feliços', la novel·la autobiogràfica de Rafel Nadal, i 'Memòria d'uns ulls pintats', el bateig literari de Lluís Llach. Els lectors de no-ficció en llengua castellana s'han decidit majoritàriament per 'El enredo de la bolsa y la vida', d'Eduardo Mendoza. També ha estat un èxit de vendes 'El abuelo que saltó por la ventana y se largó', de Jonas Jonasson, i 'El lector de Julio Verne', de l'escriptora Almudena Grandes. Pel que fa a la no-ficció, el títol en català més demandat ha estat la tercera part de les mèmories de Jordi Pujol, 'De la bonança a un repte nou'. I en llengua castellana, el llibre més venut d'aquest gènere ha estat 'Más allá del crash', de Santiago Niño Becerra.

El suec Jonas Jonasson, amb ‘L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra’, ha estat l’autor més venut en el camp de la ficció en català. Completen la llista ‘Quan érem feliços’, de Rafael Nadal; la ‘Memòria d’uns ulls pintats’, de Lluís Llach; ‘Jo confesso’, de Jaume Cabré, i ‘La dona veloç’, d’Imma Montsó.

Pel que fa a la ficció en castellà, Eduardo Mendoza, amb ‘El enredo de la bolsa y la vida’, ha estat l’autor més venut. La versió en castellà de la novel·la de Jonasson; ‘El lector de Julio Verne’, d’Almudena Grandes; ‘El prisionero del cielo’, de Ruiz Zafón, i ‘Las horas distantes’, de Kate Morton, han ocupat els primers llocs del rànquing.

Jordi Pujol i la seva tercera part de les memòries ha estat el llibre més venut en el camp de la no-ficció en català. L’han seguit ‘El menjar de la família’, de Ferran Adrià; ‘Viatge a l’optimisme’, d’Eduard Punset; ‘Fago’, de Carles Porta, i ‘Diguem prou!’, d’Arcadi Oliveres.

La crisi ha estat la protagonista en el camp de la no-ficció en castellà, amb ‘Más allá del crash’, de Santiago Niño Becerra. Ferran Adrià amb ‘La comida de la familia’, Pilar Eyre amb ‘La soledad de la reina: Sofía, una vida’, Rafael Santandreu amb ‘El arte de no amargarse la vida’, i Mario Vaquerizo amb ‘Haciendo majaradas, diciendo tonterías’ han estat els títols més venuts.