El restaurador Felicià Bofarull, propietari del restaurant Los Caracoles durant més de 50 anys, ha mort aquest dissabte als 88 anys. Bofarull va treballar a l’icònic local del carrer dels Escudellers entre 1955 i 2006 i va ser la quarta generació al capdavant del restaurant Can Bofarull, que va canviar de nom per aclamació popular i gràcies a l’èxit dels caragols.

El segon restaurant més longeu de Barcelona

El restaurant Los Caracoles és el segon més longeu de la ciutat. La família Bofarull va fundar-lo el 1835 com una taverna on es venien vins a granel, licors i sabó. Ben aviat el comerç va passar a tenir tamborets i va començar a servir platets, entre els quals els caragols. Una especialitat que, en adquirir tanta fama, va fer que es rebategés popularment Can Bofarull com Los Caracoles.

Des del 1934 el local es va convertir en un restaurant. Els seus fills van adquirir el local adjacent i van instal·lar una cuina al carrer, per cuinar en viu alguns dels seus plats davant els ulls de tothom qui passava. Més endavant, el personal de cuina es va traslladar a dins del local i van instal·lar a la façana un rostidor de llenya a la vista, un emblema de la ciutat.

El restaurant va acollir personalitats com Robert de Niro, Eric Clapton i Catherine Deveune, que van ser recordades a través de fotografies penjades a les parets del local.